David Bakhtiari lehet a Packers első áldozata

David Bakhtiari ideje a biztosan lejár a Green Bay Packersnél. A 2013-ban draftolt támadófalember Mason Crosby után a csapatot legrégebb óta szolgáló játékosa. A 2020-as szezon végén elszenvedett térdsérülése után azonban nem tudott visszatalálni a régi formájához.

Az a súlyos sérülés öt műtétet eredményezett ugyanazon a térdén; a rájátszásbeli mérkőzésekkel együtt Bakhtiari 45 mérkőzést hagyott ki a 2020 decemberi sérülés óta. Az előző szezonban egy mérkőzésen lépett pályára és bár hosszú ideje a Packers játékosa de az elmúlt évek után már nem éri meg a 2020-as szerződését.

A Packers várhatóan hamarosan elengedi Bakhtiarit, írja Matt Schneidman, a The Athletic munkatársa. Az ügyet formalitásnak bélyegző Ryan Wood, a Green Bay Press Gazette munkatársa is rámutat arra, hogy ez az elengedés hamarosan meg fog történni.

A Packers közel 21 millió dollárt spórolhat a 11 éves veterán elküldésével. Bakhtiari az idei szezonban 40 millió dollárt foglal el a csapat fizetési sapkájából ami jelenleg tarthatatlan. Bakhtiari szerződéséből még egy szezon van hátra.

A hátralevő összeg már nem garantált de elhatároltak 19 millió dollár aláírási bónuszt ami elküldése esetén is halott összeggé válik. Az offensive tackle elküldésével 20.9 millió dollárt tudnak spórolni a Sajtfejűek.

Fotó: profootballrumors.com, twitter.com