Két kezdő védőjétől is megválik a Dolphins

A Miami Dolphins igen rosszul áll az idei fizetési sapkájával és emiatt két kezdő védőjéről is lemond. A Dolphins az új szezon első napján, március 13-án elengedi a négyszeres Pro Bowl cornerback Xavien Howardot. Továbbá tegnap Emmanuel Ogbah-nak is megköszönték a szolgálatait.

Howard, aki nyolcéves pályafutása egészét Miamiban töltötte, a liga egyik legjobb cornerbackjeként végig a Dolphins védelmének egyik alapköve volt. A játéka azonban 2023-ban mintha visszaesett volna, mivel a 2019-es szezon óta először nem jutott be a Pro Bowlba. Miután 2020-ban 10, 2021-ben pedig további 5 interceptiont szerzett, Howard 2022-ben egyet és tavaly is csak egyet.

Howard június 1-je utáni elküldésével a Dolphins 2024-ben 18,5 millió dollárt spórol meg a fizetési sapkában. A cornerback nem lesz sokáig munkanélküli, az nfl.com bennfenteseinek beszámolója szerint több csapat is érdeklődik a védő iánt.

Ogbah négyéves, 65 millió dolláros szerződést kötött 2021-ben, miután két egymást követő szezonban is 9 sacket szerzett. Annak idején ő volt az egyik legalulértékeltebb defensive end a ligában Miamiban új lendületet kapott a pályafutása.

Fotó: