Nyolc év után választ az első körben a Rams

Idén lezárul egy igen hosszú, hét éves sorozat, és a Los Angeles Rams játékost fog választani a Draft első körében. Persze még azért ne vegyük biztosra, még elcserélhetik a választást, de jelen pillanatban a Kosok is rendelkeznek elsőnapos Draft cetlivel.

2016-ban választottak utoljára az első körben, akkor cserékkel megszerezték az első választást, amivel Jared Goff lett a játékosuk. Ehhez persze feláldoztak első körös pickeket, majd Matthew Stafford és Jalen Ramsey megszerzése is elsőkörös cetlikbe került.

Az első kör mentes időszakot nem lehet sikertelennek nevezni ugyanis két Super Bowl-t is játszott a csapat. Az elsőt elvesztették a Patriots-al szemben de a Bengals ellen megnyerték a nagydöntőt. Sean McVay vezetőedzői pályafutása első szezonja lesz, hogy elsőkörös játékost fog kapni.

Ha április 25.-én, a detroiti Drafton nem cserélnek és tényleg választanak akkor lezárják a hétévés elsőkörös pick nélküli időszakot amivel egalizálták a második leghosszabb ilyen sorozatot.

Ebből a szempontből a Washington Redskins rendelkezik az első és a második leghosszabb sorozattal. 1984 és 1990 között nem volt elsőkörös választottja a fővárosi csapatnak. Ezt egalizálta a Rams. A leghosszabb sorozatot viszont korábban, 1969 és 1979 között hozta a Redskins.

Fotó: cbsnews.com