Jalen Hurts szerint 95%-ban átalakul az Eagles támadójátéka

A Philadelphia Eagles Kellen Moore támadó koordinátort hozta a rendszer átalakítására, miután a tavalyi év végén jelentősen akadozott a Sasok támadójátéka. A csapat irányítója, Jalen Hurts szerint a megújulás inkább egy nagy javítás.

„Eljutsz egy olyan pontra, amikor úgy érzed, hogy ez már kényelmes lesz, ez tetszik nekem, eljön az idő, amikor később rutinból újra, újra, újra, újra csinálod, de most egy csomó új dolog van benne - a nagy része, valószínűleg 95%-a új.  Ez egy szórakoztató folyamat, mert láthatod, hogy mi működik másoknál” - mondta Hurts az ESPN-nek adott interjújában. „Azt hiszem, az volt a célom, hogy megtanuljam Kellen támadó sémáját és elsajátítsam. Azt hiszem, ez egy folyamat volt, és a végére azt akarom, hogy az enyém legyen és a saját módomon legyen.”

Nick Sirianni vezetőedző és Moore a múltban arról beszéltek, hogy a támadójáték a pályafutásuk során alkalmazott sémák keveréke lesz. Hurts hozzátette, hogy bár a játékok hasonlóak lehetnek ahhoz, amit a Philly tavaly futott de vannak finomítások a játékban és az egyes játékosok felelősségeiben.

Az OTA-k és a minitáborok során az Eagles játékosai elismerően beszéltek az új rendszerről, de a hibákon még kell dolgozni, mivel az időzítés nem mindig volt megfelelő a holtszezon ezen szakaszában.

Moore szerződtetésekor azt remélték, hogy a Dallasban és Los Angelesben szerzett tapasztalata friss szemléletet ad majd a tavalyi szezonban megkopott rendszerhez. Moore-nak több változatosságot kell hoznia, növelnie kell a mozgást és a tavalyinál többször kell Hurts-nek segítenie a futást és a play action játékokat.

Fotó: inuirer.com, timesleader.com