Az NFL cáfolja a brazíliai mérkőzésről elhangzott tiltásokat

Josh Jacobs a héten tűzvihart indított el, amikor egy podcast interjúban lazán megemlítette, hogy a Green Bay Packers és a Philadelphiae Eagles nem viselhet zöldet az első heti brazíliai meccsükön. Úgy tűnik azonban, hogy ez valójában nem így van.

 

A Chris Longnak adott Green Light interjú során Jacobs azt mondta, hogy a Packersnek azt mondták, hogy nem viselhetnek zöldet a dél-amerikai útjuk során. Továbbá az ottlétük során lehetőleg ne hagyják el a szállodát, ha mégis akkor viseljenek golyóálló mellényt. Az úton pedig golyóálló autóval közlekedjenek.

„Azt mondták, hogy Brazília azon részén, ahová megyünk, nem is lehet zöldet viselni” - mondta Jacobs. „Azt mondták, azt hiszem, valami köze van a bandákhoz, meg ilyenek.”

Az NFL reagált ezekre a megjegyzésekre és a liga szeretné, ha mindenki tudná, hogy a szurkolók és a játékosok viselhetnek zöldet Brazíliában. Az NFL szóvivője a Philadelphia Inquirernek elmondta, hogy amikor szeptemberben elkezdődik a mérkőzés, „egy stadiont fognak látni, ami tele lesz az Eagles és a Packers zöldjét viselő szurkolóival”.

Jeff Kerr, a CBSSports.com munkatársa még áprilisban foglalkozott ezzel a témával és bár a zöld színre nem hivatalos tilalom van érvényben, ez a tilalom a helyi focicsapathoz kapcsolódik.

„Az Eagles-Packers mérkőzést a Corinthians Arénában játsszák, amely a brazil Corinthians focicsapat otthona” - írta Kerr. "A Corinthians legnagyobb riválisa a Palmeiras, amely a zöld színt viseli. A Corinthiansnak nem hivatalos tilalma van a zöld szín viselésére, mivel egy korábbi játékosát néhány éve valóban megbírságolta a klub, mert zöld cipőt viselt".

Fotó: clutchpoints.com