Tristan Wirfs holtversenyben a liga legjobban fizetett támadófalembere

Már egy jó ideje tudni lehetett, hogy Tristan Wirfs poszjának legjobban fizetett játékosa akart lenni. Ehhez a Detroit Lions offensive tacklejét Penei Sewell-t kellett megelőzni.Meg nem előzte de egalizált vele.

Wirfs ráment az új szerződésre és ezért csak korlátozott edzésmunkát végzett. Megjelent az edzőtáborban de távol tartotta magát azoktól a gyakorlatoktól amelyeknél magasabb a sérülés lehetősége. Most már nyugodtan végezhet teljes edzésmunkát is.

A Tampa Bay Buccaneers és a bal oldali tackle megállapodott egy ötéves hosszabbításról, amelynek értéke 140 millió dollár, ebből több mint 88 millió dollár garantált kereset. A csapat hivatalosan is megerősítette a támadófalember új szerződését.

Wirfs a 2020-as Draft 13. választottja volt így idén az opciós évvel játszott volna. Pályafutása első három szezonjában jobb oldali offensive tackle volt. Egy elsőcsapatos All-Pro, egy második csapatos All-Pro és két Pro Bowl kerettagságot szerzett a poszton. Tavaly átkerült a bal oldalra és zökkenőmentesen teljesített az átállást.

„Attól a naptól kezdve, hogy belépett az ajtón, Tristan olyan munkamorált és a nagyság iránti elkötelezettséget hozott, amely mindenkit feljavított az épületben” - mondta csütörtökön Jason Licht, a Buccaneers general managere. „A liga első számú támadójátékosaként alapozta meg magát és megkérdőjelezhetetlen vezető lett az öltözőben. Tristan kulcsszerepet játszik a csapatunk sikerében, és örülünk, hogy egy ilyen kaliberű játékost és embert sikerült megtartanunk. Büszkék vagyunk rá, hogy ő a csapatunk egyik alapköve, és várjuk, hogy még több nagyszerű dolgot érjünk el együtt.”

Fotó: foxsports.com