Mérkőzés összefoglaló: Giants 17-20 Bears

Ugyan vereséget szenvedtünk a Bears ellen, de kezdő játékosaink remekül mozogtak a pályán néhány bosszantó hibától eltekintve. Most már továbbra is a kezdőkre fókuszálnék. Eli szépen megtalálja az összhangot elkapóival, 21 kísérletéből mindössze négyszer hibázott. Ebből ráadásul két esetben az elkapó ejtette el a labdát. A stratégia is kicsit más volt a megszokottól, nem a big playekre mentünk rá, hanem a rövid, 6-10 yardos elkapásokkal próbáltunk építkezni, látszott, hogy nagyon vigyáztunk a labdára. Ha így folytatja Manning, akkor a tavalyihoz hasonló szezont tud majd produkálni.

David Wilson varázsolt. Egyedül többet futott, mint kollégái összesen. Képesek voltunk olyan játékokat hívni, amelyekkel működött a futás, a rookie RB pedig ki tudta használni képességeit. A többi futó úgy mozgott hozzá képest, mintha a visszajátszást néznénk. Egyensúlya kiváló, roppant nehéz szerelni, két olyan eset is volt mikor azt vártam hogy a földön végzi Wilson, de ő tovább futott. Egy TD-re azért futotta Andre Brown erejéből is...

Az elkapóknál ezúttal Ramses Barden vitte a prímet és élete első TD-jét is megszerezte profi pályafutása során. Ezzel valószínűleg kiérdemelte magának roster helyét. Ha meg tudja ismételni ezt a teljesítményt többször is, akkor hasznos backup lehet. Victor Cruz pedig továbbra is tarthatatlan. Ugyan volt egy csúnya dropja, de öt elkapást is bemutatott az este során. Rueben Randle-nek is volt két elkapása. Azt hiszem érthető miért nem kelt el az első körben, de a második kör végén igen jól jártunk vele. Nem ő fogja szállítani a big playeket, ellenben igen hasznos 10-15 yardos elkapásokat mutathat be már újonc évében is! Ezt hoznia is kell, hiszen Jerrel Jernigan ismét nem csinált semmit.

A támadófal nos...az offense leggyengébb pontja. A legtöbb probléma ezzel a csapatrésszel fog akadni, ebben biztos vagyok. Wilsonon kívül más nem képes még elfogadható teljesítményre sem a futók közül a hiányzó blokkok miatt. Ugyanakkor eddig mindig találtunk valami megoldást az offensive line teljesítményének orvoslására, így most is bízom ebben.

A védelemre áttérve a védőfal mindössze egy sacket ért el, de különösebb probléma nem volt velük. A linebacker sor is feljavulóban van, különösen Keith Rivers játéka tetszett. Sokat profitálhat a Bengals-ból érkezett játékos Michael Boley sérüléséből. Mathias Kiwanukának is voltak szép szerelései, azonban sérülést szenvedett a mérkőzésen. Ennek ellenére jó látni, hogy a LB sorra lehet számítani.

A secondary is nagyjából a papírformát hozta, egy csúnya jelenet azonban borzolta a kedélyeket, mégpedig Prince Amukamara sérülése. Bal lábát fájlalta a Brandon Marshallal történő szerelés után és kiskocsin kellett levinni tavalyi első körös választottunkat. Jött a jó hír, hogy törés nem történt, de később bokaficamot állapítottak meg diagnózisként. Így 3-6 hét kihagyásra számíthat Amu. Egyedül a labdaszerzéseket hiányolom a secondary-től, a pick mindössze Jayron Hosley-nak jött össze múlt héten.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

Címkék: newyorkgiants