Jones élvezi az új szerepet

2012-ben, a Panthers utolsó előszezon meccsét követő napon a Carolina a special team erősítése érdekében trade-elt Colin Jones-ért.

Jones nem okozott csalódást, 21 tackle-t szerzett a speciális csapatban a következő két szezonban. Ezalatt safety-ként mindössze négy tackle-je volt a védelemben.

Jones nem kapott annyi lehetőséget a special team-ben az elmúlt szezonban, de jó oka volt rá.

Azzal volt elfoglalva, hogy segítsen a védelemnek.

"Határozottan nagyon szórakoztató sokkal több snap-et kapni a védelemben." mondta Jones, aki 20 tackle-t szerzett az alapszakaszban, és további nyolcat a rájátszásban, a Panthers nickel corner-eként. "Bármikor, ha több lehetőséged van, azt hiszem, az pozitív."

A 2014-es szezon ugyanúgy kezdődött, mint az előző kettő, de miután az újonc Bene Benwikere - aki már játszott a nickel poszton - súlyos boka sérülést szenvedett az 5. héten, a Carolina a cseréjét kereste. Miután megpróbálták a veterán Charles Godfrey-t egy-két hétig, aki nem járt sikerrel, akkor újra leigazolták James Dockery-t, miközben csendben figyelték, hogy Jones mit csinál az edzéseken.

Sokak meglepetésére Jones kezdett nickel poszton a 8. héten a Seattle ellen és megőrizte a helyét az egész szezonban. Amikor Benwikere visszatért a 13. héten, ő már az outside corner poszton játszott.

"Azt hiszem, jobb lettem a szezon előrehaladtával." mondta Jones. "Még mindig van mit tanulni, és ehhez idő és ismétlés kell. De úgy érzem, összességében elég jó voltam."

Az is segített, hogy a szerep nem volt teljesen ismeretlen Jones számára. Kiemelkedő special team játékos volt a Texas Christian csapatában, de szerepet játszott a védelemben is, különösen pályafutása végén. Végzősként 2010-ben Jones-t beválasztották az All-Mountain West Conference második csapatába, miután 80 tackle-t szerzett a Horned Frogs 4-2-5-ös védekezésében.

2014-ben a Panthers gyakrabban játszott öt defensive back-el, így Jones visszatérhetett a szerepéhez.

"4-2-5-öt játszottunk a TCU-n, és egy csomószor voltam a box-ban. Megkértek engem, hogy itt is csináljak valami hasonlót, egy kicsit több emberfogással." mondta Jones. "De közel a line of scrimmage-hez jól éreztem magam. Ezért volt nagyon szórakoztató."

A második meccsén az új szerepében, a Carolina igyekezett kihasználni azt a fantasztikus sebességet, ami miatt Jones kiemelkedő volt a special team-ben. A New Orleans ellen a defensive koordinátor Sean McDermott Jones-t küldte blitz-elni.

A Saints próbálta blokkolni Jones-t, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megzavarják. Jones hamar talpra állt és elérve Drew Brees-t megszerezte karrierjének első sack-jét.

"Ez egy elég klassz pillanat volt, de megnyerni a rájátszás meccset - az nagyon izgalmas volt." mondta Jones. "Újoncként (a San Francisco 49ers csapatával) nyertem utoljára rájátszás meccset. Jó volt a hazai közönség előtt. Volt néhány nehéz időszak a szezon közepén, de összetartottunk. Folytattuk a harcot, amikor senki sem adott nekünk egy esélyt, mentünk tovább, jobbak lettünk és erősek maradtunk."

Jones azt mondta a Panthers igazán "élvezte az utazást" és ő is élvezte a nagyobb lehetőséget. Jones nem játszott annyira feltűnő szerepet a special team-ben, miután a védelemben kapott rendszeres szerepet, és az idő fogja megmondani, mi lesz a szerepe a következő szezonban.

De jó, hogy vannak lehetőségek.

"Colin Jones volt a speciális csapat ásza." mondta a vezetőedző Ron Rivera, "de ő egy képzett játékos."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu