Newton nem foglalkozik az MVP találgatásokkal

Minden egyes meccset követően a beszélgetés Cam Newton MVP címével kapcsolatban egyre intenzívebb. A Carolina irányítójának nincs ideje erre gondolni, még inkább beszélni róla.

"Ez számomra lényegtelen most." mondta Newton.Newton üzenete mindig ugyanaz - ez a csapatról szól.

Ez a csapat 14-0-al áll. És Newton véleménye szerint ez a csapat az oka annak, hogy ennyi egyéni sikert ért el 2015-ben.

"Ez az eredménye annak, hogy a srácok így játszanak és kényelmesen érzem magam a zsebben. Mindenki a munkáját végzi." magyarázta Newton. "A támadó játék végső soron csapatsport. Kell, hogy mind a 11 játékos tegye a dolgát."

De nincs tagadni, Newton ragyogóan játszik ebben a szezonban. A negyedik alkalommal lett az NFC-ben a hét támadójátékosa ebben az évben, ami a legtöbb egy szezon alatt a franchise történetében. Öt touchdown passza volt kétszer is az utolsó három meccsen, karrier csúcsot ért el 33 TD-vel ebben a szezonban. Győztes drive-okat vezetett a Saints és a Giants ellen az elmúlt hetekben.

Newton a fejlődését a tapasztalatnak tulajdonítja.

"Ez csak fejlődés. Nem tudom elsajátítani az idő múlásával." Newton mondta. "Mindaddig, amíg folyamatosan meccsben bizonyos helyzetekben vagy, akkor fejlődni fogsz. Valamint önbizalom, azt kell mondanom."

Az önbizalom a felkészülésből ered. És ez a terület Newton játékában, ahol talán a legnagyobbat fejlődött.

"Emlékszem, amikor még új voltam ebben a ligában, ütni akartam a vasat." mondta Newton. "Arra gondoltam "Ó, Istenem, bárcsak minden nap vasárnap lenne." De most van egy ritmus. Van, hogy jegyzeteket írok, megnézem a mozgásokat, hogy mitől lesz ez a cornerback más, mint a többi cornerback. Miért van ez a személy csak bizonyos esetekben a pályán? Fel kell készülnöm erre."

A vezetőedző Ron Rivera szerint Newton szemkápráztató hatékonysága a szorgalom eredménye.

"Öt éven keresztül vele voltunk a fejlődése alatt, mint játékos." mondta Rivera. "Tanult, felnőtt és időt szánt rá - ez az erőfeszítés vitte a dolgokat a helyes irányba. Most kezdjük látni az eredményét ennek."

Egy MVP díj könnyen Newton kezében köthet ki a 2015-ös szezon végén. De a Panthers irányítójának a 15-0 az egyetlen meghatározó tényező.

"A pillanatnak élünk," mondta Newton, "és hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: huffingtonpost.com