A problémás 100 milliós védő

A Washington Redskins védőjéről Albert Haynesworthről van szó, aki 2009-ben csatlakozott a rézbőrűekhez és aláírta a hét évre szóló 100 millió dolláros szerződését ami 41 millió garantált bevételt jelent a számára. Viszont szerződésének aláírása óta semmit sem tesz, hogy rászolgáljon keresetére, sőt viselkedésével inkább még bomlasztó hatással van csapatára. Az is igaz, hogy 4-3-as védelemben nyújtott klasszis teljesítményt, míg a Washington 3-4-es rendszerben játszik, de ennyi pénzért ez nem okozhatna gondot.

Mindemellett múlt hónapban a pályán kívül is problémákat okozott. Virginiában túl közel haladt az előtte autózóhoz és muatogatásba kezdtek. Majd mikor a két autó megállt a két sofőr kiszállt és összeszólakozott. Ezt követően Haynesworth bántalmazta a másik autóst, így legalább már a pályán kívül mutat valami agresszív defense munkát. Valószínűleg nem kerül bíróságra az ügy, ugyanis Virginiában lehetőség van a tárgyalótermen kívüli megállapodásra. Tehát a másik autó sofőrje egy tekintélyes pénzösszeg fejében le fog mondani a vádemelésről.

Mindemellett szakmai szempontból is kritikák érik. Most éppen Jim Haslettel, a Redskins
védelmi koordinátorával akadtak problémái. Haslett kifejtette, hogy ő személy szerint jó játékosnak tartja csak a hozzállási problémák vannak vele és képtelen hallgatni az edzőire. Túl lazán kezeli a dolgokat és mindent többször el kell neki mondai, és mindezek után másnap ugyanúgy megcsinálja a hülyeségeit.


2010-be Mike Shanahan vezetőedző érkezett Washingtonba, aki szinte állandóan összeszólakozott a védővel. A dolgok odaáig fajultak, hogy a szezon négy utolsó meccsére a Redskins felfüggesztette a játékjogát. Ez a rendelkezés sem érte el hatását, ugyanis még mindig elégedetlen amiatt, hogy belekényszerítik a 3-4-es védelembe. Mindezek mellett 2010-nek volt olyan időszaka amikor négy aktív bírósági ügye volt.

(nfl.com)