Távozott Washingtonból a legjobban kereső védő

A Washington Redskins elcserélte Albert Haynesworth-t a New England Patriots-al egy 2013-as, 5. körös Draft pick ért. Tehát teljesült Mike Shanahan legfőbb álma és sikerült eltávolítani Haynesworth-t csapatától. A defensive tackle a liga egyik legjobb játékosa és legnagyobb problémája is egyben. 2009-ben érkezett a Redskinshez és rekordnak számító 7 éves 100 millió dollárt érő szerződést írt alá.

Azonban azóta főleg problémái miatt foglalkoztak csak vele, a fizetésének megfelelő játék elmaradt, sőt viselkedésével inkább még bomlasztó hatással van csapatára. Az is igaz, hogy 4-3-as védelemben nyújtott klasszis teljesítményt, míg a Washington 3-4-es rendszerben játszik, de ennyi pénzért ez nem okozhatna gondot.

Mindemellett a pályán kívül is problémákat okozott. Virginiában túl közel haladt az előtte autózóhoz és muatogatásba kezdtek. Majd mikor a két autó megállt a két sofőr kiszállt és összeszólakozott. Ezt követően Haynesworth bántalmazta a másik autóst. Valószínűleg nem kerül bíróságra az ügy, ugyanis Virginiában lehetőség van a tárgyalótermen kívüli megállapodásra. Tehát a másik autó sofőrje egy tekintélyes pénzösszeg fejében le fog mondani a vádemelésről.

A teljesítményromlás meg is látszik a trade-en ugyanis az egykori Év Játékosának ára egy sokadik körös választás volt csak. Tehát ha véletlenül a New England lenne a 2012-es alapszakasz legrosszabb csapata, a Redskins ezzel a cserével akkor is 129.-nek választhat majd a cserének köszönhetően. Egyértelműen látszik, a Redskins minden áron el akarta távolítani a jáékost.(nfl.com)