Terrell Owens a holtszezon végén kelhet csak el

Owens folytatni akarja, a már eddig rövid, NFL-es pályfutását. Ha sikerül neki csapatot találni akkor a következő idénye lehet 16. amit a profiligában tölt el.

Owens a tavasz folyamán elszakította a térde elülső keresztszalagját, de ügynöke Drew Rosenhaus korábbi állítása szerint az edzőtáborra már teljesen rendbe fog jönni. Azonban a teljes gyógyulás a mai napig nem következett be.

Terrell Owens eredményei alapján a második helyen áll az NFL ranglistáján Jerry Rice mögött az elkapott yardok számát tekintve 15.943 yarddal. A 15 év alatt összesen 1078 elkapása volt, így könnyen kiszámítható, hogy egy elkapással átlag 14.8 yardot szerzett. Ez kimagasló statisztika hiszen leegyszerűsítve minden egykapása 1st down-t ér matematikailag. A megszerzett yardok mellett 153 TD-t szerzett karrierje során (ebben a kategoriában is ki más mint Jerry Rice vezet 208-al). És egy további hihetetlen statisztika, 15 év alatt csak 11 fumble-je volt, azaz kevesebb mint évente egy. Kimondható, hogy ha megszerezte a lebdát akkor biztos helyen volt nála.

Pályafutása során öt csapatban játszott a jelenleg 37 éves Owens. Sorrendben San Francisco 49ers-ben (8 évig), Philadelphia Eaglesben (2 évig), Dallas Cowboys (3 évig), Buffalo Bills (1 évig) és Cincinnati Bengals (1 évig). Érdekesség, hogy kerrierjének első öt évében a 49ers-nél a nagy elődjével Jerry Rice-al játszott együtt.

Egy dolog azonban biztos, az NFL szurkolók csak bánhatják ha Owens nem kap szerződést jövőre bármelyik csapatnál is.

 (nfl.com)