Preseason Week 1 – Elkezdődött a szezon, végre! - 3.rész

Elkezdődött a 2023-as NFL szezon, az előszezon (preseason) formájában és le is mentek az első heti meccsek. Alapvetően sok tanulságot ezekből az eredményekből nem szabad levonni, így a konkrét végeredményekkel nem is foglalkoznék. Ehelyett minden meccsről hoznék nektek pár érdekes teljesítményt, párharcot, amire érdemes lehet odafigyelni az előszezon maradék 2 fordulójában. Természetesen a cikkbe némi fantasy relevanciát is belecsempészünk.

Panthers vs Jets

Bryce Young bemutatkozása hasonlóan Stroudéhoz laposra sikeredett, de természetesen adunk még neki időt. Ami érdekesebb, hogy az újonc elkapó Jonathan Mingo úgy néz ki kezdő elkapó lesz Terrace Marshall Jr. előtt, úgyhogy mindenképpen érdekes lehet mindenféle fantasy ligában.

A Jets-nél Zach Wilson egészen NFL játékosnak nézett ki, így azért csere irányító még lehet belőle. Futó poszton Breece Hall hiányában Michael Carter és Zonovan Knight egy remek duót alkot, de figyeljük az újonc Abanikandat is, aki remekül teljesített első meccsén.
UPDATE: Dalvin Cook a Jets új RB1-e, így a fent említett futók maximum a roster spotokért harcolhatnak.

Jaguars vs Cowboys

A Jags-nél lesz egy csata, amire sokan nem számítottak, mégpedig a csere irányító posztért, ahol az egykori CFL sztár Nathan Rourke bizony meg fogja szorongatni C.J Beathardot. Aki nem látta, nézze meg a hihetetlen TD passzát, ami a preseason első hetének toronymagasan legszebb játéka volt. Futó poszton is van impresszív játékos, mégpedig Tank Bigsby, akinek önálló fantasy értéke is lehet Etienne mellett, ez egyre inkább egy commitee-nek néz ki.

A Cowboys-nál sok kezdő nem játszott, talán a tight end posztról tudunk a meccs alapján annyit mondani, hogy egyelőre Jake Ferguson néz ki az egyértelmű kezdőnek, de az újonc Schoonmaker egyre több szerepet kaphat majd idővel. Viszont a Cowboys tight endek általában fantasy relevánsnak, úgyhogy jelenleg Ferguson redraft ligákban jó utolsó körös választásnak néz ki.

Eagles vs Ravens

Az Eagles-nél a meccs alapján egyedül a futó pozícióval érdemes foglalkozni, ott viszont gyakorlatilag fogalmunk se lehet, hogy mi fog történni. Penny és Swift játszottak, Gainwell és Scott nem, viszont előző héten sokat lehetett olvasni, hogy Gainwell lehet a kezdő futó. Már pedig, ha így lesz, akkor övé lehet a legkomolyabb érték, míg Swift PPR ligákban, mint 3rd down back/change of pace back egyértelműen fantasy releváns lehet, viszont mind Swift mind pedig Penny jelenleg nagyon magasan vannak a draft boardokon ahhoz képest, hogy jelenleg mit tudunk. Figyeljük még ezt a helyzetet mindenképpen.

A Ravens-nél Lamar és a kezdő célpontjai nem játszottak, viszont bemutatkozott Zay Flowers, aki sokféleképpen volt használva, emiatt arra lehet következtetni, hogy meglehet neki könnyedén valamelyik kezdő elkapó pozíció az első hétre. A futó poszt lehet érdekes, ahol Dobbins szerződésért hisztizik, meg amúgy is mindig sérült, úgyhogy egy jó kis commitee alakulhat ki Edwards, Hill, és Gordon között, aminek nagy eséllyel Edwards lenne a vezetője, így talán ő lehet az, aki fantasy releváns lehet.

Chargers vs Rams

A Los Angeles-i derbin sok kezdőt nem láttunk egyik oldalon se. A Chargers-nél egyelőre Easton Stick néz ki a csere irányítónak Max Duggan előtt, Joshua Kelley a cserefutónak Isaiah Spiller előtt, Quentin Johnston pedig elkapott egy TD-t, azonban voltak dropjai is, ráadásul a 3 kezdő elkapó (Palmert beleértve) nem játszott egyáltalán.

A Rams-nél Stetson Bennett egyértelmű csere irányítónak néz ki, jól is teljesített ahhoz képest, hogy csak cserékkel volt körülvéve. Futó poszton bár az újonc Zach Evans jól játszott, Cam Akers és Kyren Williams mögött sok vizet valószínűleg nem fog zavarni. Elkapó poszton érdemes lehet majd az újonc Puka Nacuat és a vándormadár Tyler Johnsont figyelni, hiszen pár jó teljesítménnyel könnyedén a pályán lehetnek majd szeptemberben.

Chiefs vs Saints

Mahomes és Kelce játszottak, kérdés, hogy minek. Na de nem is velük kell foglalkozni. Futó poszton én nem hiszek a CEH visszatérő szezonban, szerintem ez Pacheco és McKinnon backfieldje lesz majd tétmeccsen. Elkapó poszton már érdekesebb a helyzet, Toney nem játszott, MVS, Moore és Watson kezdtek, de Rice, Richie James és Justyn Ross is komoly szerepet kaptak. Ez egy zseniálisan tehetséges rotáció, ahol hétről hétre változhatnak a dolgok. Mahomes személye miatt gyakorlatilag bármelyik játékos lehet egy utolsó körös fantasy pick, de Kelcen kívül tényleg nincs itt egy biztos célpont sem.

A Saints-nél is játszottak a kezdők, Kamara, Olave, Thomas, és Juwan Johnson kezdő pozíciója sincs veszélyben. Csereirányító poszton lehet egy érdekes harc Winston és az újonc Jake Haener között, de azért meglepő lenne, ha az öreg rákláb ezt nem tudná behúzni, bár egy meglepetés cut bármikor benne lehet az ő esetében, ha Haener meggyőzi a vezetőséget. Kamara 3 meccses eltiltásáig komolyabb, de utána is önálló értékkel bírhat a tavalyi TD machine Jamaal Williams, aki miatt viszont valószínűleg szegény sérülékeny újonc futó Kendre Miller nem sok vizet fog zavarni a közeli jövőben.

49ers vs Raiders

A Niners csapatában lehet az egyik legérdekesebb csata Trey Lance és Sam Darnold között a preseason során, izgalmas lesz már csak miattuk is követni a következő 2 meccsen a csapatot. Brock Purdy úgy néz ki hivatalosan is kezdő irányító lesz, de a Ninerst ismerve bármi megtörténhet irányító poszton. A cserefutó pozíció lehet még érdekes a csapatnál Jordan Mason és Tyrion Davis-Price között, hiszen CMC mögé mindig kell valaki, aki, ha úgy van, bevetésre kész (nem, Elijah Mitchell-lel én már nem bírok többet foglalkozni, még sehol se tartunk, de már megint sérült).

A Raiders-nél volt egyrészt egy nagyon impresszív Aidan O’Connell debut game, alig várom, hogy JimmyG esetleges visszafogottabb teljesítménye esetén a szurkolók majd az újoncot követeljék a kezdő csapatba. Másrészt pedig úgy néz ki, hogy a másodéves futó Zamir White komoly fantasy értékkel bírhat, amennyiben Josh Jacobs nem játszik idén ilyen olyan okok miatt.

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: nf.com, packerswire.usatoday.com, ramswire.usatoday.com

Ez a kép jelképezi az általad beszúrt forrás kódot. A kép csupán a kód helyét jelzi, a kód által megjelenített elem méreteit és elrendezését nem, erre használd az előnézet gombot!