Csak két futót használ majd a Chargers (videóval)

Norv Turner a San Diego Chargers vezetőedzője hétfőn megismételte önmagát miszerint a következő szezonban csak két futót (running back-et) használnak majd. Ez a két játékos pedig Ryan Mathews (gyors) és Mike Tolbert (romboló) lesz. Mathews második évét, míg Tolbert a negyedik NFL-es évét kezdi meg a Chergersben (csak itt játszottak).

Mathews a tavalyi drafton került San Diegoba ahol nagy feladat várt rá hiszen újoncként kellett átvennie a korábbi alapszakasz MVP (2006) Ladainian Tomlinson posztját. És sikerült is megfelelnie az elvárásoknak, ugyan még messze volt Tomlinsontól de jó évet zárt. Az első (rookie) évében 158 futáskísérletéből 678 yardot (ez átlag 4.3 yardot jelent) és 7 TD-t szerzett, míg további 22 elkapása volt amivel további 145 yardot szerzett.

A másik futójátékos Mikel Tolbert már három teljes évet tudhat maga mögött. Az első két évben Tomlinson mögött nagyon kevés lehetőséghez jutott, viszont a tavalyi éve már jobban sikerült. Tolbert az eddigi NFL-es pályafutása alatt 220 futáskísérletéből 920 yardot és 12 TD-t szerzett, míg további 55 elkapása volt amivel további 579 yardot és 4 TD-t szerzett.

Ollie Wilson a futók edzője szerint azon lesz a hangsúly, hogy kinek megy jobban. Aki kimegy a pályára és az első drive-ja jól sikerül az marad a pályán. A Chargersnél jelenleg fontolgatják, hogy Tolbertel hosszú távú szerződést kötnek így a "gyors és a romboló" fiatal párosa még egy jó ideig San Diegoban játszhatna.

Két videó a játékosokról:

RYAN MATHEWS HIGHLIGHTS

MIKE TOLBERT HIGHLIGHTS

(nfl.com)