Larry Fitzgerald hihetetlen szerződése

Az Arizona Cardinals csapata bejelentette, hogy megkötötte új szerződését a sztárelakpójukkal Larry Fitzgeraldal. Fitzgeraldot a 2004 Drafton választotta ki a Cardinals amikor Ő még csak 19 éves volt és már akkor azt nyilatkozta, hogy egész pályafutását egy csapatnál szeretné eltölteni. Az új nyolcéves szerződés 120 millió dolláros fizetésről szól amiből 47 millió dollár a garantált kereset.

Fitzgerald korábbi nyilatkozata szerint az alapszakasz kezdetéig szerette volna lezárni a tárgyalásokat és a klubja is figyelembe vette ezt. Több szakértő úgy tekintett az új szerződésre, hogy mérföldkőnek számít majd a nem irányítójátékos szerződések közt és ez így is lett. A Wide Receivernek egy év volt hátra szerződéséből, ami idő alatt 7 millió dollárt keresett volna. Az új szerződés viszont évi átlag 17 millióra rúg.

Fitzgerald az eddigi hét NFL idényéből ötször átlépte a bűvös 1000 yard per szezononkénti határt. A Cardinalsnak idén ez már a második nagy összegű szerződése. Egy hónapja megszerezték Kevin Kolb irányítót a Philadelphia Eagles csapatától akivel egy hároméves 63 millió dollár értékű szerződést kötöttek amiből 21 millió a garantált fizetés.(nfl.com)