Kenny Pickett reakciója a Russell Wilson üzletre vezetett az Eagles cseréhez

A Pittsburgh Steelers vezetőségének döntését Kenny Pickett elcseréléséről részben az befolyásolta, hogy az irányító hogyan reagált Russell Wilson szerződtetésére. Erről számolt be a Pittsburgh Post-Gazette és Albert Breer is megerősítette.

Pickett-et öt nappal azután cserélték el a Philadelphia Eagleshez, hogy Wilson egyéves szerződést kötött a Steelersszel. A netes reakciók alapján a csapat szurkolóit megdöbbentette a vezetőség döntése (Pickett elcserélése).

Pickett közölte a csapattal, hogy "nem bánja, ha versenybe száll a posztért, aztán problémázott amikor Wilson került a csapathoz" - számolt be Breer. Breer szerint Pickett "félrevezetve érezte magát, amikor azt mondták neki, hogy Wilson lesz  az elsőszámú QB az OTA-kon".

A helyzetet súlyosbították azok a pletykák, hogy Pickett "nem volt hajlandó mezt húzni", mint harmadik számú irányító Mason Rudolph mögött a 17. héten a tavalyi szezonban. Pickett később tagadta, hogy megtagadta volna a játékot.

A Steelers két 2025-ös 7. körös picket kapott az irányítóért cserében, miközben az idei Draft 120. pickjét elcserélték a 98. választásra.

Wilson-t pénteken megkérdezték, hogy a szerződése egyeztetések során a csapat vezetősége felajánlotta-e neki a kezdő posztot de kerülte a válaszadást. A Denver Broncos egykori irányítója pénteken azt mondta, hogy írt Pickettnek, miután úgy döntött, hogy Pittsburghbe szerződik.

"Amint meghoztam a döntést, hogy idejövök, írtam Kennynek, beszélgettem vele egy kicsit, és azt mondtam neki, hogy 'Hé, minden nap, amikor kimegyünk, legyünk önmagunk legjobb verziója és próbáljuk meg jobbá tenni ezt a csapatot'" - mondta Wilson pénteken Kevin Patra (nfl.com) szerint.

Fotó: steelerswire.usatoday.com, sportingnews.com