Könnyedén nyert a Giants a Bears ellen (videókkal)

A New York Giants tegnap este hazai pályán fogadta a tavalyi NFC döntős Chicago Bears csapatát és fölényesen 41-13-ra megnyerte a mérkőzést. Az elsöprő győzelem a Giants hatékony futójátékának és David Carr (Eli Manning cseréje) játékának volt köszönhető. A csereirányító ugyan csak 84 yardra volt képes, de 2 passzolt TD-al kivette részét a győzelemből.

Szemben vele a Bears irányító kettőse sokkal több passzolt yardot szedett össze, Jay Cutler 171 míg Caleb Hanie 166 yardig jutott viszont TD-t egyiküknek sem sikerült passzolnia. A Chicago Bears támadójátékosai közül talán egyedül csak Marion Barber érdemel dicséretet, a Dallas Cowboystól nyáron érkezett running back 49 futott yardot és 31 elkapott yardot szedett össze a mérkőzésen.

A Giants futójátékosait viszont szinte csak dicsérni lehetett. Nehéz kiemelni közülük a legjobbat, de talán az újonc Da'Rel Scott-ot kell megemlíteni. Igaz nem Ő volt a legjobb, nem ő probálkozott a legtöbbször, igaz neki csak egy futókisérlete volt viszont az egy 97 yardos futást jelentett és 1 TD-t ért. Mellette még Brandon Jacobs és Danny Ware ért el 1-1 futott TD-t.

A meccs összes statisztikáit végignézve szembetűnő a két csapat játéka közötti különbség. A New York Giantsnek összesen 218 futott és 162 passzolt yardja, míg a Bearsnek 81 futott és 333 passzolt yardja volt. A számok alapján két kérdést feltehetünk (illetve választ kaphatunk rá). Az első: Giants jövő évi játékában a futójáték fog dominálni, illetve a passzjáték elleni védelmük nagyon gyenge, leszámítva a Red Zoneban nyújtott teljesítményüket. A második: a Bearsnek meglepően gyenge a futás elleni védekezése, illetve az ő futójátékuk a paszjátékra alapszik, amit viszont sokkal pontosabban (Red Zone) kell majd végrehajtaniuk.

New York Giants - Chicago Bears összefoglaló

 Da'Rel Scott 97 yardos TD futása

(nfl.com)