18 szezon után visszavonult a 49ers és a Bears korábbi kickere

Véget ért egy igazán illusztris pályafutás. Robbie Gould kicker tegnap bejelentette, hogy 18 szezon után végleg szögre akasztja a sisakját. A rúgó 2005 óta volt tagja a ligának, draftolatlanként kezdte a pályafutását de All-Pro és Pro Bowl kerettagságig jutott.

sportmania.png

A 2005-ös Drafton nem választották ki majd a New England Patriots szerződtette. Az alapszakasz előtt elküldték majd a Baltimore Ravenshez került de ugyanez lett a sorsa. Még 2005-ben viszont szerződtette a Chicago Bears és 11 szezonon keresztül volt a csapat játékosa. Egy évet a New York Giantsnél töltött majd az utolsó 6 szezonjában a San Francisco 49ers játékosa volt.

Pályafutása során 517 mezőnykísérletből 447-et értékesített ami 86.5%-os pontosságot 1.341 pontot jelent. Második szezonjában bekerült az All-Pro első és a Pro Bowl keretbe. A Bears All-Time 100-as csapatának a tagja.

"Most, hogy a futball az elmúlt 18 évben az életem igazán nagyszerű része volt, a legnagyobb tisztelettel és megbecsüléssel jelentem be hivatalosan, hogy visszavonulok a National Football League-től" - írta Gould a cikkben, amelyben felidézte kanyargós NFL-útját, amelyen három csapatban (Bears, Giants és 49ers) játszott.

"Hiányozni fog? Abszolút. A játék és a versenyzés iránti vágy még mindig ég bennem és nem vagyok benne biztos, hogy ez valaha is el fog múlni. Ahogy visszatekintek a pályafutásom egészére, ironikus, mert ami a legjobban fog hiányozni, az nem is annyira a futballról szól. Hiányozni fog, hogy egy futballcsapat tagja lehessek. A repülőutak, a meccs előtti étkezések, a társaság, az öltözői kultúra, az edzések, és az egy egység munkája, amely megpróbálja elérni a közös célt, a győzelmet - ezt a részét nem lehet pótolni.

"Ahogy a futball, ez a "jó dolog" véget ér, ez egyben ajtót nyit az új törekvések előtt, amelyek az utamba kerülnek. A jótékonysági munka szerves része az alapértékeimnek, és alig várom, hogy további lehetőségeket keressek arra, hogy visszaadjak. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondolok azokra a golfpályákra is, amelyeket még meg kell látogatnom. És az én könyvemben a 'Rob edző' elnevezésű Little League pozíció elég jól hangzik."

Fotó: bvmsports.com, sportsnet.com