Chicago Bears - Green Bay Packers beharangozó

Ma este a Chicago Bears - Green Bay Packers mérkőzést közvetíti a Sport televízió. A két csapat összecsapása az NFL legrégebbi rivalizása így mindenféleképpen jó mérkőzés várható. A csapatok ráadásul nem csak régen számítottak erős együttesnek hanem jelenleg is hiszen a tavalyi Super Bowl bajnok csap össze a tavalyi NFC döntőssel. A Bearsnek hamar lehetősége van revansot venni a tavalyi NFC döntőbeli vereségért.

Irányító szempontból Aaron Rodgers és Jay Cutler összecsapása lesz a mérkőzés. Rodgers a liga egyik legjobban passzoló játékosának számít aki vigyáz a labdára és kiválóan együttműködik az elkapóival. És nem is akármilyen elkapókkal játszhat együtt hiszen Donald Driver, Greg Jennings, Jordy Nelson és az újonc Randall Cobb kimagasló tehetségű játékosok. Ha a támadófal megfelelően megvédi nehéz dolga lesz a Bearsnek. Cutler teljesítményét már nehezebb egyértelműen megítélni hiszen egyik héten kimagaslót nyújt majd a következő mérkőzésen kritikán aluli a teljesítménye. Bár az is igaz, hogy ha a támadófala normálisan megvédené sokkal könyebb dolga lenne. A Bears elkapóinál ott van a liga egyik legjobb visszahordója Devin Hester és a Dallastól megszerzett Roy Williams.

A két csapat nem csak jó támadósorral hanem kökemény védelemmel is rendelkezik. A Bears védelmében olyan játkosok szerepelnek mint Brian Urlacher, Julius Peppers, Amobi Okoye és Lance Briggs. A Green Bay védelmének sincs oka a szégyenkezésre hiszen a Desmond Bishop, A.J. Hawk, B.J. Raji, Charles Woodson és persze Clay Matthews alkotta védelem is kíválóan muzsikál.

Sajnos a sérülések mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hiszen mindkét csapatban szerepelnek olyan játékosok akik biztosan nem léphetnek este pályára. A Bearsnél Earl Bennett és Gabe Carimi biztosan hiányozni fog, míg Marion Barber, Roy Williams, Major Wright, Chris Harris és Lance Louis játéka kérdéses. A Packernél Nick Collins, Mike Neal és Frank Zombo biztosan hiányozni fog, míg Clay Matthews, Charles Woodson, Tramon Williams, Vic So'oto és Ryan Pickett játéka kérdéses.(nfl.com)