NFC északi csoportszemle 3. hét: Volt még hova süllyedni a leszakadóknak

Eltelt a harmadik játékhét is az idei szezonból és számunkra továbbra sem úgy alakulnak a dolgok, mint azt terveztük.

A Vikings együttesének nem sikerült a javítàs, sőt ha lehet mondani akkor még kilátástalanabb volt a játékunk, mint eddig. A Chargers verhető ellenfél lett volna, de sikerült őket naggyá tenni és így asszisztálni a győzelmükhöz. A folytatás a Panthers ellen következik és ha akarunk még kezdeni valamit a szezonban, akkor kötelező a győzelem.

Sima győzelmen van túl a Lions csapata, akik az eddig hibátlan Falcons-t verték a hétvégén. Goff-ék jól játszottak és ezzel a sikerrel holtversenyben a csoport élére ugrottak. De lehetnek ám egyeduralkodók is, hiszen most csütörtökön a hasonló mérleggel bíró Packers-hez látogatnak. Az eddig mutatottak alapján esélyesek lehetnek a playoffra, de persze messze még a vége.

A Packers egészen sokáig úgy nézett ki nagy blamát vét, de végül 17 pontos hátrányból álltak fel és fordítottak a Saints vendégeként. Love vezetésével ezzel a bravúros fordítással ismét pozitív a mérlegük és állnak a csoport élén a Lions-al karöltve. Csütörtökön számukra is adott al ehetőség, hogy egyedül álljanak az élen, de ehhez a jó formában lévő Detroit-ot kell legyőzniük.

A csoport utolsó helyezettje, a szintén győzelem nélkül álló Bears, akik most épp a Chiefs-től kaptak egy negyvenest. Field-ék nem találják a győztes taktika receptjét és ez a szurkolóknak sem tetszik túlságosan. Javítani javíthatnak az ellen a Broncos ellen, akik történelmi vereséget szenvedtek a Miami ellen legutóbb. A Bears nyilván nem szórja meg őket 70 ponttal, de lehet esélyük, igaz a szakértők 7 pontos favoritnak teszik meg a Broncos-t, ami már önmagában is nevetséges.

NFC North eredmények a 3. héten:

Chargers 28, Vikings 24

Falcons 6, Lions 20

Saints 17, Packers 18

Bears 10, Chiefs 41

1. Packers 2 1 0 +18 .667
2. Lions 2 1 0 +9 .667
3. Vikings 0 3 0 -13 .000
4. Bears 0 3 0 -59 .000

Forrás:

Minnesota Vikings Magyarország

hungarianvikings.com

Fotó: vikingswire.usatoday.com