A csúcsrangadó után: Súlyos büntetések az NFL-ben (videó)

Megbüntették a Pittsburgh Steelers és a Baltimore Ravens védőit. A pennsylvaniai alakulatból Ryan Clarknak, míg a Marylandiektől Ray Lewis-nak kell belenyúlnia a pénztárcájába. A két játékosnak összesen 60 ezer dollárt kell befizetnie.

A San Diego Chargers játékosának, Kris Dielmannak a sérülése óta a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) még komolyabban veszi a sisak a sisakkal való ütközéseket, ezt bizonyítja Ryan Clark és Ray Lewis büntetése is. A két játékosnak összesen 60 ezer dollárt kell befizetnie a liga kasszájába. Érdekesség, hogy mindkét futballista a múlt hétvégi Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens mérkőzésen követte el azt a szabálytalanságot, amiért megbüntették őket.

A Pittsburgh Steelers harminckét esztendős safety-je az összecsapás második negyedének a végén állította meg az ellenfél tight endjét, Ed Dicksont. A sisak a sisakkal történő ütközés után mindkét játékos folytatni tudta a mérkőzést. A liga fegyelmi bizottsága megvizsgálta Ryan Clark szerelését, majd 40 ezer dollárra büntette meg az egyszeres Super Bowl győztes védőt. Clarkot két héttel ezelőtt is megbüntették, akkor a New England Patriots játékosa, Rob Gronkowski ellen szabálytalankodott. A mérkőzés után 15 ezer dollárt fizetett a safety.

Ray Lewis is egy sisak a sisakkal való ütközés miatt bűnhődik. A Lewis, Hines Ward eset is a második negyedben történt. A liga 20 ezer dollárra büntette meg az NFL egyik legjobb linebackerét. A harminchat esztendős védő, aki tizenhatodik szezonját teljesíti az NFL-ben elfogadta a liga döntését. Érdekesség, hogy az ESPN elemzője, Adam Schefter szerint James Harrisont (Pittsburgh) is megbüntetik majd.

Ryan Clark és Ed Dickson esete:

Ray Lewis és Hines Ward ütközése:

Forrás: sport365.hu