Élet-halál harc a hétfő esti rangadón

Az AFC Nyugati csoportját döntően befolyásolható mérkőzést rendeznek meg az NFL 13. játékhetének hétfő esti rangadóján. Amennyiben a San Diego Chargers vereséget szenved a Jacksonville Jaguars-tól, akkor gyakorlatilag lemondhat a továbbjutásról.

Az NFL 2011-es szezonjának rájátszásába eddig két csapat biztosított a helyét. Az NFC Északi csoportjának győztese a Green Bay Packers (12-0), illetve az NFC Nyugati kvartettjének bajnoka, a San Francisco 49ers (10-2). A 13. játékhét hétfő esti rangadója döntően befolyásolhatja az AFC Nyugati csoportjának végeredményét, ugyanis a San Diego Chargers egy vereséggel eltávolodik a biztos rájátszást érő első helytől.

Norv Turner csapata jelenleg a csoport utolsó helyén áll, ugyanis a Kansas City Chiefs (5-7) legyőzte a Chicago Bears-t, így megelőzte a Chargers-t (4-7). A kvartettet jelenleg a Tim Tebow vezette Denver Broncos vezeti 7-5-ös mérleggel és elnézve az irányító és a coloradói alakulat jelenlegi formáját egy vereség megpecsételheti a San Diego sorsát. Arról nem szabad megfeledkezni, hogy Philip Rivers-ék általában a szezon második felére lendülnek játékba.

A San Diego hétfő esti ellenfelének, a Jacksonville Jaguars-nak (3-8) még matematikai esélye van a továbbjutásra, de az AFC Déli csoportjában jelenleg a Houston Texans (9-3) és a Tennessee Titans (7-5) is megelőzi. A Jacksonville egy huszáros hajrával és egy jókora szerencsével megszerezheti valamelyik wild card pozíciót, igaz erre csekély az esély. Mindenesetre a floridai alakulatnak is életbe vágó a győzelem.

Sérülések:

Antonio Gates a San Diego legjobb tight endje ugyan részt vett a csapat edzésein, de titokzatos (nem hozták nyilvánosságra) sérülése miatt elképzelhető, hogy nem játszhat a mérkőzésen. Mellkassérülése miatt nem edzett a csapattal a remek képességű linebacker, Na'il Diggs.

A Jacksonville tele van sérültekkel. A létfontosságú összecsapás előtt tizenhárom (!) játékosnak is kétséges a szerepvállalása. Köztük van a sztárfutó Maurice Jones-Drew (nem hozták nyilvánosságra  sérülését), illetve a három védőfalember Aaron Kampman (térdin), Tyson Alualu (nem hivatalos) és Matt Roth (agyrázkódás).

(sport365.hu)