Offseason összefoglaló: Jacksonville Jaguars

A tavalyi év egyfajta csalódás volt a Jacksonville Jaguars számára. A várakozások magasak voltak 2023-ban, nem véletlenül, miután a csapat hihetetlen győzelmet aratott a Los Angeles Chargers ellen a 2022-es rájátszás Wild Card körében, ami Doug Pederson első szezonjának csúcspontja volt vezetőedzőként.

Sokan egyszerűen azt feltételezték, hogy az AFC South bajnoki címe visszakerül Jacksonvillebe. De az NFL-ben soha semmit nem szabad feltételezni. Mert a 8-3-as kezdés után a Jaguars 1-5-re esett vissza és az összeomlás a Tennessee Titans elleni 18. heti vereségben csúcsosodott ki, ami miatt nem jutottak be a rájátszásba és a Houston Texans leszorította őket a csoport éléről.

A helyzet azonban a következő: A Jacksonville az alapszakaszban is győztesen zárt, és 2004-05 óta először fordult elő, hogy ezt a bravúrt egymás után többször is megcsinálta. A Jaguars most harmadik alkalommal is pozitív mérleggel akar zárni.

Vezetők:

Poszt Név
Vezetőedző Doug Pederson
General manager Trent Baalke
Offensive koordinátor Press Taylor
Defensivekoordinátor Ryan Nielsen
Special teamskoordinátor Heath Farwell

 

Draftolt játékosok, érkezők és távozók:

Draft osztály (kör, hely) Érkező Távozó
Brian Thomas Jr., WR, LSU (1-23) Mac Jones, QB Jamal Agnew, WR
Maason Smith, DT, LSU (2-48) Gabe Davis, WR Calvin Ridley, WR
Jarrian Jones, CB, Florida State (3-96) Devin Duvernay, WR Zay Jones, WR
Javon Foster, OT, Missouri (4-114) Ezra Cleveland, OG K'Lavon Chaisson, Edge
Jordan Jefferson, NT, LSU (4-116) Mitch Morse, C Dawuane Smoot, Edge
De'Antre Prince, CB, Mississippi (5-153) Trevis Gipson, Edge Foley Fatukasi, DT
Keilan Robinson, RB, Texas (5-167) Arik Armstead, DL Tre Herndon, CB
Cam Little, K, Arkansas (6-212) Ronald Darby, CB Darious Williams, CB
Myles Cole, DE, Texas Tech (7-236) Tre Flowers, CB Rayshawn Jenkins, S
Terrell Edmunds, S Joey Slye, K
Darnell Savage, S

 

Fontos érkezők:

Gabe Davis, WR: Calvin Ridley távozása miatt a Buffalo Bills korábbi elkapójával hároméves, 39 millió dolláros szerződést kötött az új csapata. 2020 óta átlagosan 16.7 yardot szerzett elkapásonként amely a legjobb mutató az egész ligában. 

Arik Armstead, DE: Josh Allen és Travon Walker nagy sackelő párost alkot de rajtuk kívül nem volt a Jaguarsnak olyan pass rushere aki 4 sack fölé jutott volna. Nagy erősítést jelent Armstead érkezése azonban némi aggodalomra ad okot, hogy 13 mérkőzést is kihagyott az utolsó két szezonban.

Mitch Morse, C: A center jelentette a legnagyobb hiányposztot a Jaguars támadófalában miután a jelenlegi kezdő, Luke Fortner posztján a liga leggyengébb játékosai közé tartozott. Morse már ugyan 32 éves de még mindig képes magas szinten játszani.

Az irányító:

Trevor Lawrence úgy vághat neki az idei szezonnak, hogy Joe Burrow-al holtversenyben a liga legjobban fizetett játékosának számít. A draftolása előtt egy korszakos tehetségnek számított azonban ezt eddig nem tudta maradéktalanul bebizonyítani. Az újonc szezonja a rossz edzői stáb miatt kisiklott, a második szezonjában playoffba juttatta a csapatát viszont a tavalyi hajrára leolvadtak. Idén meg kell mutatnia, hogy miért tartották kiemelkedő képességű játékosnak.

A legfontosabb nem irányító: Travis Etienne Jr., RB: Travis Etienne Jr. 1.484 scrimmage yarddal és 12 scrimmage touchdownnal a csapat legeredményesebb játékosa volt. Emellett a PFF szerint 2023-ban 64 missed tacklelel vezette az NFL-t. 2022 óta 121 elhibázott szereléssel rendelkezik futásoknál, ami a második legtöbb a ligában Derrick Henry mögött.

Aki berobbanhat a szezonban: Brian Thomas Jr., WR, 1. körös pick: A Jaguars a Draft első körében elkapót választott és sok szakértő előrébb rangsorolta a 23. helynél ahol végül elkelt. Nem lesz egyszerű dolga mert a Christian Kirk, Gabe Davis, Evan Engram hármassal kell megküzdenie az elkapásokért de benne van a potenciál, hogy már idén a csapat meghatározó játékosa legyen.

 

Fotó: x.com, nfl.com, foxsports.com