Nevetséges hiba és Chargers győzelem

Az NFL 13. játékhetének záró mérkőzésén a San Diego Chargers legyőzte a Jacksonville Jaguars-t, így életben tartotta playoff reményeit.

A Jacksonville Jaguars megilletődötten kezdte a San Diego Chargers elleni összecsapást. Blaine Gabbertért valamivel kevesebb mint 2 perc után elveszítették a labdát. Következhetett az első Chargers támadássorozat, amelynek végén touchdown-t ért el a csapat. A 6 perc 5 másodperces drive végén Mike Tolbert futott egy 13 yardos hatpontost.

A Jaguars másodszorra sem tudta megtartani a labdát legalább két percig, majd a San Diego ismét pontokat szerzett. A magabiztosabban játszó vendégek, ugyan nem szereztek újabb TD-t, de Nick Novak 29 yardos field góljával, már 10-0-ra vezettek. A Jacksonville szempontjából nem sok jót sejtett az első félidei játék.

A második negyedben megváltozott a játék képe. A hazaiak magukra találtak, ezt hivatott bizonyítani legelső támadássorozatuk, amely 7 perc 46 másodpercig tartott, ez idő alatt 79 yardot haladtak előre. A drive végén Gabbert egy 6 yardos TD passzt adott Maurice Jones-Drew-nak. A Chargers első támadása nem volt sikeres. Visszatért a pályára a Jacksonville, amely Jones-Drew 44 yardos futásának köszönhetően 4 yardra került a Chargers end zonejától. Gabbert-nek, ezúttal egy 5 yardos TD átadása volt, amelyet Cecil Shorts kapott el. Az újonc irányítónak ez volt a második elkapása a ligában!

A San Diego nem omlott össze, sőt valamivel több mint egy perc leforgása alatt megfordította az eredményt. A negyedből 1 perc 33 másodperc volt hátra, mikor Philip Rivers egy 22 yardos TD passzt adott Vincent Brownnak. A vendégek hatpontosa után Gabbert eladta a labdát, így a játékszer villámgyorsan visszakerült a Chargers-hez. Huszonhárom másodperccel a felvonás vége előtt Rivers újabb TD passzt adott (35 yard), ezúttal Vincent Jackson volt a célpontja. Az első félidő után 24-14-re a San Diego vezetett.

A harmadik felvonás legelején ismét touchdownt szerzett a San Diego. Rivers egy 52 yardos TD passzt adott Malcom Floyd-nak. Az újabb hatpontossal, már 31-14-re vezetett a Chargers. A játékrészben több pont, már nem született. Gabbert a második negyedi interception után teljesen szétcsúszott. Pontatlan passzai miatt a Jaguars-nak esélye sem volt a Chargers ellen. A hazaiak Maurice Jones-Drew-ban bízhattak, de a sztárfutó elfárad a rengeteg ütközéstől.

A záró felvonásban megmosolyogtató hibát követet el a hazai alakulat. A Jaguars játékosai field goal formációba álltak fel, azonban elrontották a snappet. A szabad labdát Nick Harris kaparintotta meg, de a Jaguars csak késleltetni tudta az újabb Chargers touchdownt. A vendégek rögtön az első próbálkozásra TD-t értek el. A huszonnégy esztendős running back, Ryan Mathews 31 yardos futás után ünnepelhetett hatpontost, ezzel végleg eldöntve a mérkőzést.

A San Diego Chargers október 9. (Denver Broncos 29-24) után nyert ismét mérkőzést és életben tartotta playoff reményeit. Az összecsapás hőse Philip Rivers volt. A vendégek irányítója 294 passzolt (28/22) yarddal és 3 touchdown átadással zárta a találkozót.

(sport365.hu)