Wade Phillips hiányozni fog pár mérkőzésről

Wade Phillips a Houston Texans védelmi koordinátora pár mérkőzést kihagyni kényszerül ugyanis muszály kés alá feküdnie. A KRIV TV állomásnak adott interjúban Phillips közölte, hogy ez csak pár hét kiesést jelent és még idén visszatér.

A Texans a hétvégén történelmet írt mert a franchise alapítása óta elősször jutott be a rájátszásba. A jó szereplésben Wade Phillipsnek is nagy szerepe van. A tavaly a Cowboystól elküldött edző nyáron csatlakozott a gárdához mint védelmi koordinátor. Elsőként megváltoztatta a csapat védekezését a korábban használt 4-3-ról 3-4-re. A csapat átalakított védelme átlag csak 274,9 yardot engedélyezett ellenfeleinek amivel ligaelsők jelenleg. Tavaly ez a szám mérkőzésenként átlag 376,9 yard volt ami a 30. helyet jelentette.

Mielőbbi visszatérése nagyon fontos a csapat számára, hiszen a Texans jelenleg az AFC konferencia legjobb csapat amit nagymértékben kiváló védelmének köszönhet. Eddigi ellenfeleinek 13 mérkőzésen összesen 208 pontot engedélyezett ami a harmadik legjobb a Steelers és a Ravens mögött.

Forrás: nfl.com