A Cardinals nem akarja eladni Kolb-ot

Egy mai hír szerint az Arizona Cardinals csapata nem akarja eladni nyáron szerzett irányítóját, Kevin Kolbot a jövő szezon kezdetéig. Kolb enyhén szólva sem nyújtotta azt a játékot amit sokan elképzeltek (illetve vártak tőle). A Philadelphia Eagles csapatától érkezett Arizonába a szezont megelőző offseasonban és egy öt évre szóló 63 millió dolláros szerződést kötött új csapatával. A Cardinals állítása szerint nem akarnak tőle megszabadulni, mondván ez csak az első szezonja volt a csapatnál.

A "The Arizona Republic" értesülései szerint Kolb szerződésében szerepel egy jövő évre szóló 7 millió dolláros rooster bónusz. Eszerint ha márciusban még a csapat játékosa akkor a Cardinals köteles átutalni az említett összeget. Ezért ha meg akarnak szabadulni az irányítótól azt mindenképpen a felkészülési időszak előtt meg kell tenniük.

Kolb idei statisztikája 9 mérkőzésen (mindig kezdőként lépett pályára és egyszer le kellet cserélni): 9 TD, 8 IT és 1.955 passzolt yard. A cseréjének John Skeltonnak a statisztikája 7 mérkőzésen (egy mérkőzésen Kolb-ot váltotta a többin pedig kezdő volt): 10 TD, 13 IT és 1.642 passzolt yard. Ezek nagyon közeli adatok, azonban az irányítók mindig azt hangoztatják, hogy a győzelem a legfontosabb. Skelton 5, Kolb pedig csak 3 győzelmet ért el (egy közös győzelem - Kolb kezdett, Skelton csere), ami lehet dönteni fog kettejük közt.

(nfl.com)