Orton vs. Tebow a hétvégén

Az élet a legjobb forgatókönyvíró. Ez már többször bebizonyosodott, főleg az NFl berkein beül. Most hétvégén a Playoff esélyes Denver Broncos csapata fogadja a Kansas City Chiefs csapatát akik már biztosan nem juthatnak be a rájátszásba. Első hallásra országos egyes, de az NFL semmi sem biztos.

A csoportrangadón kívül plusz pikantériát ad a találkozónak Kyle Orton személye. Ortonról az idei szezonban lemondott a Broncos és Kansas City-be került. Eddig három mérkőzésen lépett pályára új csapatában (2 győztes), amiken 599 passzolt yardi, 1 TD és 2 IT-ig jutott csak. A Denveri 5 mérkőzésén 797 yardot, 8 TD-t és 7 IT-t passzolt. Ez sem kiemelkedő teljesítmény és ami még főbb a csapat csak 1-4-állt a szezonban. Ekkor következett a Bye week és az irányítócsere.

Bekövetkezett amire a szurkolók már a szezon elejétől vártak, Tim Tebow lett a kezdő. Tebow egy teljesen más stílust képviselő irányító mint Orton. A másodéves irányító szeret futni a labdával és a passzai nem olyan pontosak mint elvárható lenne. Egyesek szerint Tebow egy fullback aki irányítónak képzeli magát. Tebow-val a Denver 10 mérkőzésből 7-et megnyert köszönhetően szenzációs hajráinak/futásainak aminek következtében Amerikában kitört a Tebow láz. 1.699 passzolt yardnál, 12 TD-nél és 6 IT-nél jár. Ezen felül 644 futott yardot és 6 futott TD-is szerzett.

Vasárnap este találkozik egymással a két stílus, a Denver-i múlt és jelen. Most eldől melyikük az értékesebb, illetve Orton megmutathatja volt csapatának, hogy hiba volt lemondani róla. Továbbá a Chiefs egy győzelemmel megfoszthatja a Broncost Playoff álmaitól, így Orton a pályán nemes bosszút állhatna.

(nfl.com)