Ponder szerint a Vikings nem draftol QB-t

A Minnesota Vikings újonc irányítója Christian Ponder biztos benne, hogy csapata nem fog irányítót választani az áprilisi drafton. Ponder a tavalyi draft 12.-ik választottja volt és az évet a Washington Redskinstől érkezett Donovan McNabb mögött kezdte. McNabb teljesítménye már messze elmarad a Philadelphia Eaglesben nyújtott teljesítménytől.

Hat padon töltött mérkőzést követően máris a kezdőben találta magát az újonc. Irányítása mellet a Vikings 2-8-as mérleggel zárta az alapszakaszt. 291 passzából 158 volt sikeres amivel 1,853 yardot, 13 touchdownt és 13 interceptiont szerzett.

Az áprilisi drafton a Vikings választhat majd harmadiknak (minden körben, persze ha nem tradelik el valamelyik választásukat). Így jogosan merül fel a kérdés, hogy választanak-e új irányítót. Ponder teljesítménye nem volt a legjobb, de ez csak az első éve és az egész csapat sem volt jó. A Vikings előtt elsőként a Colts választhat, akik valószínűleg elviszik Andrew Luck-ot. Másodikként a St. Louis Rams választ, akik 2010-ben 1/1-ként vitték Sam Bradfordot, így valószínűleg nem irányítót választanak. Tehát a harmadik körben még ott lesz Robert Griffin III, aki az idei Heisman Trophy győztes. Tehát Pondernek igen is van félnivalója.

(nfl.com)