Cam Newton - 2011 NFL Hungary Rookie quarterback of the Year (videó)

Az NFL Hungary szerint az idei szezon legjobb újonc irányítója a Carolina Panthers játékosa Cam Newton. Természetesen ez csak az oldal véleménye.

Newton a draft első választása volt. Újonc évében 4.051 passzolt yardig és 21 touchdown-ig jutott és 17 interceptiont dobott. Mindemellett 706 yardot és 14 TD-t futott. A második Andy Daltonnak sem kell szégyenkeznie. Newton vezérletével a Panthers támadó alakulata az ötödik legjobb lett a ligában, holott egy évvel korábban még utolsók voltak. Csapatának harmadik legjobb futója is Cam Newton lett. 5,6 átlag yardot szerzett futásaival ami jobb mint a csapat két runnin backjének az átlaga.

Dalton a Cincinnati Bengals csapatának irányítója és az egyetlen idei kezdő újonc QB aki bejutott a rájátszásba. Dalton 3.398 passzolt yardig, 20 TD-ig 13 IT-ig. Továbbá 152 yardot és 1 TD-t futott. A kevesebb passzolt yard és főleg a kevesebb futott TD miatt szorult a második helyre.

A harmadik helyet Christian Ponder és Blaine Gabbert végett. Ponder a Minnesota Vikings, Gabbert a Jacksonville Jaguars irányítója. Ponder 13 TD-t passzolt, míg Gabbert 12-t, de a Jaguasr irányítója több yardot passzolt de több mérkőzésen is lépett pályára. Négy újonc irányító volt aki rendszeresen kezdőként léphetett pályára csapatában. Kettejük teljesítménye hasonló volt, így megosztva kapták a harmadik helyet.

CAM NEWTON HIGHLIGHTS

ANDY DALTON HIGHLIGHTS

CHRISTIAN PONDER HIGHLIGHTS

BLAINE GABBERT