Brady varázsolt a New England gálázott! (videó)

Az AFC főcsoport-elődöntőjének első mérkőzésén a New England Patriots egyoldalú mérkőzésen győzte le a Denver Broncos csapatát. Tom Brady hat touchdown passzt adott, amely NFL rekord. A ”Hazafiak” győzelmével az is eldőlt, hogy a főcsoportdöntőt hazai pályán játszhatják.

A New England Patriots remekül kezdte a Denver Broncos elleni mérkőzést. A ”Hazafiak” egy 5 játékból álló, 80 yardos drive-ot vezettek kevesebb mint két perc leforgása alatt. A támadássorozat végén Tom Brady egy 7 yardos touchdown passzt adott Wes Welker-nek. Érdekesség, hogy Brady sorozatban 18. rájátszás mérkőzésén adott TD passzt, ez a második leghosszabb sorozat a ligában (Bret Favre 20), ezen felül a mostani volt a 31. hatpontos átadása a playoff-ban, amely az NFL történelmében a negyedik legtöbb (Kurt Warnerrel megosztva).

A Denver nem sokáig támadhatott. Három perc után Rob Ninkovich sackkelte Tim Tebowt, akinek a kezéből kicsúszott a játékszer. A szabad labdát Brandon Spikes kaparintotta meg. A szerzett labdából TD-t szerzett a Pats. Brady, ezúttal egy 10 yardos touchdown passzt adott. A célpont most Rob Gronkowski volt. A New England QB-je már a harmadik legtöbb touchdown passzt adta a rájátszásban (Dan Marinóval megosztva). A Broncos-nak ismét egy kilátástalan támadása volt. A New England hamar visszaadta a labdát a vendégeknek, pontosabban Brady passzát Quinton Carter fülelte le.

A második negyedet remek helyzetből kezdhette a Denver. A Broncos 5 yardra volt a Patriots end zonejától. Willis Mcgahee futásával a vendégek megoldották ezt a távolságot, így 14-7-re felzárkóztak. Pont mint egy évvel ezelőtt a New York Jets elleni playoff mérkőzésen, úgy most is megzavarta Bradyt az eladott labda. A Patriots és a Broncos is egy kilátástalan támadást vezetett.

Brady összeszedte magát, így a New England növelni tudta előnyét. A QB ezúttal egy 12 yardos TD passzt adott Gronkowskinak. Brady minden idők harmadik legtöbb touchdown átadásával (33) rendelkezik az rájátszásban. A Patriots játékosát ”csak” Joe Montana (45) és Bret Favre (44) előzi meg.

A touchdown után a Denver kettő, míg a New England egy reménytelen támadást vezetett. Hét másodperccel a two-minute warning  előtt Deion Branch egy 61 yardos hatpontos elkapást mutatott be. A ”Hazafiak” az újabb TD után, már 28-7-re vezettek. Brady kevésnek érezte a négy touchdown passzt, ezért 10 másodperccel a félidő vége előtt harmadszor is kiszolgálta Gronkowskit, ezúttal egy 19 yardos passzt adott a tight endnek.

A liga történelmében Tom Brady az első olyan irányító, aki öt touchdown passzt adott egy playoff mérkőzés félidejében. Rob Gronkowski három hatpontos elkapása a rájátszásban új franchise, illetve NFL rekord. Az első félidőt a New England 35-7-re nyerte meg.

A harmadik harmadot a Denver Broncos kezdte. A coloradói alakulat kevesebb mint másfél percig tartotta meg a labdát. Következhetett a New England, amely rövid időn belül újabb touchdownt ért el. Tom Brady a másik tight endjének, Aaron Hernandeznek adott egy 17 yardos touchdown passzt. A harmincnégy esztendős QB-nek ez volt a hatodik TD passza, ezzel beállította Daryle Lamonica és Steve Young NFL rekordját.

A New England közel került ahhoz, hogy azonnal visszaszerezze a labdát. Stephen Gostkowski rúgása után Matthew Willis, majdnem elveszítette a játékszert. A Denver ismét egy reménytelen támadást vezetett, majd a védelem visszaszerezte a labdát. Stevan Ridley kezéből Brodrick Bunkley ütötte ki a játékszert, amelyet Marcus Thomas kaparintott meg. A Broncos egy 14 play-ből álló, 59 yardos drive-ot vezetett, amelynek végén Matt Prater egy 41 yardos field goal kísérletet értékesített.

A negyedik negyedben egyik csapat sem akart játszani, így sok említésre méltó dolog nem történt. A 45-10-es végeredményt Stephen Gostkowski állította be. A rúgó 20 yardról értékesítette mezőnygól kísérletét. A mérkőzés hőse Tom Brady volt. Az irányító franchise rekordot jelentő 363 passzolt yarddal (354 Super Bowl XXXVIII, Carolina ellen), illetve NFL rekordot jelentő 6 TD átadással fejezte be a mérkőzést.

Irányítók:

New England Patriots: Tom Brady 34 kísérlet/26 sikeres 363 yard; 6 Touchdown; 1 Interception; 137.6 passer rating

Denver Broncos: Tim Tebow 26 kísérlet/9 sikeres 136 yard; 52.7 passer ratingA legjobbak:

Futók:

New England Patriots: Aaron Hernandez 5 futás; 61 yard

Denver Broncos: Willis McGahee 17 futás; 76 yard; 1 Touchdown

Elkapók:

New England Patriots: Rob Gronkowski 10 elkapás; 145 yard; 3 Touchdown

Denver Broncos: Demaryius Thomas 6 elkapás; 93 yard

Védelmek:

New England Patriots: 76 Szerelés; 5 Sack; 2 Fumble

Denver Broncos: 77 Szerelés; 3 Fumble; 1 Interception

(sport365.hu)