A New York Giants kiütötte a Green Bay Packerst!

A New York Giants hatalmas meglepetésre legyőzte a Green Bay Packerst, így Eli Manningék készülhetnek a San Francisco 49ers elleni főcsoportdöntőre.

A New York Giants egy remek támadássorozattal kezdte a Green Bay Packers elleni mérkőzést. Az ”óriások” egy 13 play-ből álló, 67 yardos drive-ot vezettek, amelynek végén nem tudott touchdownt szerezni a vendég csapat, igaz Lawrence Tynes 31 yardos mezőnygóljával megszerezte a vezetést. Következett Tynes 71 yardos rúgása, amelyet Randall Cobb hordhatott vissza. A Packers játékosának kezéből, azonban kiütötte a labdát Greg Jones. A szabad játékszert Tyler Sash kaparintotta meg, így a Gaints támadhatott volna, azonban a ”Sajtfejűek” vezetőedzője, Mike McCarthy bedobta a piros zászlót. A tréner szerint Cobb-nak, már leért a térde, mikor megmozdult a labda. McCarthy megnyerte a challenge-et, így a Green Bay visszakapta a labdát.

A Packers a Giants-hez hasonlóan nem tudott hatpontost szerezni, de Mason Crosby 47 yardos field goaljával kiegyenlített. A Gaints kevesebb mint két perc leforgása alatt egy 80 yardos drive-ot vezetett, amelynek végén Eli Manning egy 66 yardos TD passzt adott Hakeem Nicks-nek. A negyed utolsó támadássorozatát a Green Bay vezethette. Aaron Rodgers passzát Greg Jennings kapta el, majd a Packers játékosának a kezéből kiütötték a labdát. A bírók a Green Bay-nek ítélték oda a labdát, ezért a Giants vezetőedzője, Tom Coughlin bedobta a piros zászlót. A hatvanöt esztendős tréner elvesztette a challenge-et, pedig tisztán látszott, hogy már megmozdult a labda, mikor Jennings térde leért. Mindenesetre a Packers támadása átnyúlt a második negyedre.

Az ”ajándékba” kapott labdából touchdownt ért el a hazai alakulat. Rodgers egy 8 yardos TD passzt adott John Kuhnnak. A hatpontossal és Crosby extra pontjával ismét kiegyenlített a Packers (10-10). A liga játékvezetőinek korábbi elnöke, Mike Pereira elmondta, hogy a Jennings-esetnél rossz döntést hoztak bírók, ugyanis a Giants-nek kellett volna adni a labdát.

Következett egy kilátástalan New York támadás, amelynek végén Tynes 40 yardos field goalját Brad Jones blokkolta. A Green Bay sem tudott pontokat szerezni támadásából. Eli Manning egy 58 yardos támadássorozat végén eladta a labdát. Az irányító egy hatalmas ütést kapott, ettől függetlenül eldobta a játékszert, amelyet Morgan Burnett kapott el.

A New York védelme kevesebb mint két perc leforgása alatt visszaszerezte a labdát. A felvonás legelején hatpontost szerző, Kuhn elvesztette a játékszert, amelyet Antrel Rolle kaparintott meg. A védelem munkája nem ment kárba, ugyanis Tynes 23 yardos mezőnygóljával ismét előnybe került a Giants. A gyengén játszó Rodgers egy kilátástalan drive-ot vezetett, így 1 perc 3 másodperccel a játékrész vége előtt a New York visszakapta a labdát. Manning egy 37 yardos TD passzt adott Hakeem Nicks-nek, aki kísértetiesen hasonló touchdownt szerzett mint David Tyree a 2007-es Super Bowlon. Az első félidőt 20-10-re nyerte meg a Giants.

A harmadik negyedet a Green Bay Packers kezdhette. A címvédő egy 8 játékból álló, 50 yardos drive-ot vezetett, amelynek végén a New York Giants megszerezte a labdát. Rodgers kezéből Osi Umenyiora ütötte ki a labdát, amelyet Deon Grant szerzett meg. A vendégek hamar visszaadták a labdát a Packers-nek. A ”Sajtfejűek” ismét egy remek támadássorozatot vezettek, de a touchdown ezúttal is elmaradt, igaz Mason Crosby 35 yardos mezőnygóljával 20-13-ra felzárkóztak. A New York nem szerzett pontokat a harmadik felvonásban, de az utolsó játékrész előtt egy touchdownnyi különbséggel vezetett.

Az utolsó negyedben a Packers nem tudott pontokat szerezni az első támadásából. Érdekesség, hogy a Green Bay negyedikre is megpróbálta teljesíteni az 5 yardot, de Michael Boley sackkelni tudta az irányítót. Közel nyolc perccel a mérkőzés vége előtt Lawrence Tynes 35 yardos mezőnygóljával a Giants, már 23-13-ra vezetett. A rengeteg hibával játszó Green Bay újabb baklövést követett el. Rodgers rövid passzát Ryan Grant kapta el, akinek a kezéből Kenny Phillips ütötte ki a játékszert. A szabad labdára Chase Blackburn vetődött rá ezzel a Giants megszerezte a labdát.

A New York elsőre megoldotta a 4 yardot. Eli Manning hatpontos passzát Mario Manningham kapta el (30-13 a Giants javára). A következő Packers támadásban Rodgers egy 14 yardos TD passzt adott Donald Driver-nek, aki életben tartotta csapata továbbjutási esélyeit.

Két perccel később végleg megpecsételődött a címvédő sorsa. Brandon Jacobs egy 14 yardos hatpontos futást mutatott be, ezzel és Lawrence Tynes extra pontjával New York Giants 37-20-ra legyőzte a Green Bay Packerst a Lambeau Fielden. Az utolsó hazai támadásban Umenyiora révén Rodgers ismét földre került a labdával együtt, majd az irányító eladta a labdát. Az interceptiont Deon Grant jegyezte.

Irányítók:
Green Bay Packers: Aaron Rodgers 46 kísérlet/26 sikeres 264 yard; 2 Touchdown; 1 Interception 78.5 passer rating
New York Giants: Eli Manning 33 kísérlet/21 sikeres 330 yard; 3 Touchdown; 1 Interception; 114.5 passer rating
A legjobbak:
Futók:
Green Bay Packers: Aaron Rodgers 7 futás; 66 yard
New York Giants: Ahmad Bradshaw 12 futás; 63 yard
Elkapók:
Green Bay Packers: Donald Driver 3 elkapás; 45 yard; 1 Touchdown
New York Giants: Hakeem Nicks 7 elkapás; 165 yard; 2 Touchdown
Védelmek:
Green Bay Packers: 57 Szerelés; 1 Sack; 1 Interception
New York Giants:  59 Szerelés; 4 Sack; 3 Fumble; 1 Interception

(sport365.hu)