Megpróbáltatásokkal teli éve volt David Akersnek

David Akers a San Francisco 49ers kickere számára a 2011-es év volt talán a legnehezebb egész életében. Tavaly ilyenkor Akers a gödör legalján érezhette magát. Lejárt a szerződése a Philadelphia Eaglesnél, de csak a kisebbik gondja volt. Január elején tudta meg, hogy a 6 éves lánya Halley rákos. A rá következő napon az Eagles Wild Card mérkőzést játszott a Green Bay Packers csapatával. Akers a mérkőzésen két könnyű mezőnygólt is kihagyott és a csapata 5 ponttal kiesett.

Három hónappal később az Eagles draftolta Alex Henery kickert így biztossá vált, hogy 12 évet követően Philadelphiában már nem tartanak igényt David Akersre. Akers szabadügynökké vált. Jim Harbaugh a San Francisco 49ers újonnan kinevezett vezetőedző bizalmat szavazott neki és leigazolta csapatához. Három éves, 9 millió dolláros szerződést kötött a 37 éves veterán rúgóval. Hálából Akers a kickerek közt az NFL történetének legjobb szezonját produkálta. Történelmi csúcsot állított fel a 44 mezőnygóljával és a 166 szerzett pontjával.

Ami a legfontosabb. Lányánál Halley Akersnél egy nyáron elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy eltüntek szervezetéből a rákos sejtek és meg fog gyógyulni. Akers a tavalyi év elején igen sötét napokat élt át, ám most januárra minden megváltozott az életében. A hétvégén a Giants csapatát fogadják hazai pályán és Akers segítségével az NFC bajnoka lehet csapata.

(nfl.com)