Brandon Aiyuk esetében a csere sokkal valószínűbb mint a hosszabbítás

Brandon Aiyuk elhúzódó szerződési vitája a San Francisco 49ersszel nem úgy tűnik, hogy a békülés felé tart, és hamarosan cserét eredményezhet.

A szerződéses tárgyalások továbbra is elakadtak, és valószínűbbnek tűnik, hogy Aiyukot elcserélik, minthogy hosszabbítást dolgozzanak ki, számolt be róla a két NFL Network Insider Mike Garafolo és Tom Pelissero. Garafolo és Pelissero szerint több csapat is versenyben van a feltörekvő elkapóért, de egyelőre nincs megállapodás.

Ahhoz, hogy a csere létrejöjjön, több vitatott pontot is meg kell oldani. Először is, a 49ersnek megfelelő kompenzációt kellene kapnia az elkapóért, aki 2022-ben és 2023-ban egymás után 1.000 yardos szezont jegyzett, beleértve a karrierje legjobb 1342 yardját és hét touchdownját a tavalyi szezonban. Aiyuknak emellett meg kellene állapodnia az új csapatával a hosszabbításról.

Több, meg nem nevezett csapat is engedélyt kapott arra, hogy beszéljen Aiyuk ügynökével a szerződéshosszabbítással kapcsolatban, még a csere előtt. Jelen pillanatban azonban nincs megállapodás sem a Steelersszel, sem mással, függetlenül az interneten keringő hírektől, Garafolo és Pelissero szerint.

Egy csere ideális lenne Aiyuk számára, aki szinte garantáltan több pénzt keresne máshol, mint a 49ersnél. Már csak ezért is érdemes ezt a történetet tovább követni a következő napokban, esetlegesen hetekben.

Fotó: x.com