Ray Rice franchise taget kaphat

A Baltimore Ravens csak két napja esett ki a főcsoport döntőn de máris elkezdődött a felkészülés a következő szezonra. Ennek egyik első lépése a lejáró szerződések meghosszabbítása. Talán a legfontosabb játékosuk akik szabadügynökké válhat az offseasonban az a running back Ray Rice.

A szakértők szerint mindenképpen Baltimoreban marad Rice. A futó négy éves újonc szerződése hamarosan lejár és a frachise tag lehetősége is felmerült. Ez azonban nem szokott tetszeni a játékosoknak. A franchise tag lehetőséget ad a csapatnak, hogy egy játékosukat magához láncolják, de ennek a megoldásnak ára van. Az adott poszton szereplő öt legjobban kereső játékos átlagát kell venni vagy az adott játékos előző évi fizetésének 120%-t kell megadni a tag-el ellátott játékos számára (a két lehetőség közül azt kell venni amelyik magasabb).

Ray Ricet a 2008-as Draft második körében választotta ki a Ravens. Újonc évét leszámítva (akkor még nem volt kezdőjátékos) mindhárom évében túllépte az 1000 futott yardos határt. Az idei alapszakaszban 1.364 futott yardot, 12 futott TD-t, 704 elkapott yardot és 3 elkapott TD-t szerzett. A statisztikái és a mutatott játéka alapján elképzelhetetlen, hogy nem sikerül szerződést hosszabbítania a Ravensel.

(nfl.com)