Foster 5 évet hosszabbított a Texansal

Fél órája jelentették be, hogy a Houston Texans csapata 5 évvel meghosszabbította Arian Foster szerződését. A hírt Foster ügynöke Mike McCartney közölte. A 25 éves Foster a harmadik szezonját fejezte be az NFL-ben.

Foster 43.5 millió dolláros szerződést kötött, amiből 20.75 millió dollár a garantált kereset. Az első három évben az alapfizetéssel és a bónuszokkal 30 millió dollárt kereshet. Az új szerződéssel Foster a harmadik legjobban fizetett running backé vált Adrian Peterson (hét év, 96 millió) és Chris Johnson (6 év, 55.26 millió) mögött

A mai napon jár le a franchise tag kiosztásának határideje, így ha nem sikerült volna megállapodniuk szabadügynök lehetett volna. Illetve taggel ellátott játékos, mert a Texansnál Foster volt az a játékos aki taget kapott volna.

A running back ugyan csak 13 mérkőzésen tudott idén pályára lépni térdín sérülése miatt, de így is szerzett 1.224 futott yardot és 10 futott touchdownt. Továbbá 617 elkapott yardot és 2 elkapott TD-t is szerzett. Az utóbbi két évében a Pro Bowlba is beválasztották.

(nfl.com)