Szabadügynökök: Green Bay Packers

A Green Bay Packers csapatából csak 8 játékosnak jár le a szerződése az idei évben. Egészen pontosan már csak 7 játékosnak. Időközben Jermichael Finley hosszabbított a csapattal. A tight end a 2012-es szezonban 5.75 millió dollárt, míg a 2013-as szezonban 8.25 millió dollárt fog keresni. Minden szakértő egyetértett, hogy a Packernek meg kell tartania a tight endet. Még a franchise taget sem tartották elképzelhetetlennek. A tight endekre vonatkozó tag értéke 5.4 millió, míg az elkapók tagje 9 millió dollár a következő szezonban. Így ahogyan várták Finley a két érték közötti összegért hosszabbított.

A Packers nem adott senkinek sem franchise taget, pedig mivel Finleyvel sikerült megegyezniük ezt megtehették volna. Taget kaphatott volna például Ryan Grant akinek a tavalyi szezonja nem sikerült olyan jóra mert James Starksal felváltva kaptak lehetőséget, de még így is 559 futott yardot szerzett. 2008-ban és 2009-ben pedig sikerült az 1.000 yardos határ felett zárnia.

Vagy ott lett volna a sokat emlegetett Matt Flynn akiről már sok szó esett eddig is. Ha Flynn taget kapott volna akkor a szabályok értelmében 14.4 millió dollár lett volna a fizetése. Az az érdekes helyzet állt volna elő , hogy a tartalék többet keres mint a kezdő. Aaron Rodgers szerződése szerint a következő szezonban 8 millió dollárt fog keresni ami kicsit több mint a fele lenne annak amit a tartaléka kapna. Ez csak arra lett volna jó, hogy az offseasonban egy másik csapattal eltradelhették volna. De a kockázat is benne volt. A Miami Dolphins érdeklődik leginkább Flynn iránt. De az elsődleges célpontjuk Peyton Manning. Így ha Flynn taget kapott volna és a Dolphins leigazolja Manninget, akkor a tartalék irányító Green Bayben maradhatott volna igen komoly fizetésért.

A teljes lista megtekintéséhez kattints ide!

QB Matt Flynn

RB Ryan Grant

TE Jermichael Finley

OC Scott Wells

DT Howard Green

LB Erik Walden

CB Patrick Lee

S Jarrett Bush