A Giants elengedte Jacobst

Pénteki értesülések szerint New York Giants elengedte a running backet Brandon Jacobst. A 29 éves futó a hetedik szezonját fejezte be az NFL-ben. Eddigi karrierje során csak a Giants színeiben lépett pályára.

Még érvényes szerződése volt a csapattal, de mivel nem sikerült megegyezniük a szerződés átstruktúrálásáról elengedték. A hírek szerint minimum 4.4 millió dollárt kért Jacobs a következő szezonra. Elengedésével a csapat megúszta a hónapban esedékes fél millió dolláros kerettagsági bónusz kifizetését is.

Jacobs a tavalyi alapszakaszban 571 futott yardot és 7 futott TD-t szerzett. Továbbá 128 elkapott yardot és 1 elkapott touchdownt is szerzett. A 2008-as és 2009-es szezonban a csapat kezdő running backjének számított, azonban az utóbbi két évben főleg csak Ahmad Bradshaw cseréjeként számoltak vele.

A 2006-os Draft negyedik körében választotta ki a Giants. Pályafutása alatt két Super Bowl gyűrűt nyert. 4.849 futott yardot szerzett a Giantsben ami a negyedik legtöbb a franchise történetében. Tovább franchise rekordot jelentő 56 touchdownt ért el (egyel többet mint Tiki Barber).

(nfl.com)