Szabadügynökök: San Francisco 49ers

A San Francisco 49ers csapata eddig sem tétlenkedett és több lejáró szerződésű játékossal szerződést hosszabbított. A linebacker Ahmad Brooks egy 6 éves 44.5 millió dolláros szerződést kapott. Ebből az összegből 17.5 millió a garantált fizetés.

A 27 éves safety Dashon Goldson franhise taget kapott. 5 éve az NFL és a 49ers játékosa. Az utolsó három évében kezdőnek számított a 49ersnél. A franchise tag értéke és Goldson következő évi fizetése 6.2 millió dollár. Goldosnnak a tavalyi alapszakaszban 67 tackleje, 1 kierőszakolt fumbleja és 6 interceptionje volt.

Továbbá új, három éves szerződést kapott defensive back C.J. Spillman. De a csapat irányítójával, Alex Smithel nem sikerült megegyezniük. Az irányító keveselte a felkínált szerződés időtartamát. Smitht sürgeti az idő, mert ha nem sikerül megegyezésre jutnia a csapatával akkor Peyton Manning elfoglalhatja a helyét.

A következő egyik fontos feladat Carlos Rogers megtartása. A defensive back hetedik NFL szezonját fejezte be. Egy éve érkezett a Washington Redskins csapatától. A 49ersnél is rögtön kezdő tudott lenni, mind a 16 alapszakasz mérkőzésen kedzőként lépett pályára. A tavalyi alapszakaszban 43 tacklet és 6 interceptiont ért el.

QB Alex Smith

FB Moran Norris

WR Ted Ginn

WR Brett Swain

WR Josh Morgan

TE Justin Peelle

OL Chilo Rachal

OL Adam Snyder

LB Ahmad Brooks

LB Blake Costanzo

LB Tavares Gooden

LB Larry Grant

DE Will Tukuafu

CB Tramaine Brock

CB Carlos Rogers

S Dashon Goldson

S Reggie Smith

S Madieu Williams

S C.J. Spillman