Peyton Hillis a Chiefsnél folytatja

A Kansas City Chiefs leigazolta a running back Peyton Hillist a Cleveland Browns csapatától. A korábbi Madden címlap futó egyéves, 3 millió dolláros szerződést kötött új csapatával.

A Chiefsnek szüksége lesz running backre mert a kezdő Jamaal Charles a tavalyi alapszakasz második hetében megsérült és azóta sem tudott pályára lépni. A hírek szerint a térdsérülése nem a megfelelő ütemben gyógyul és még mindig kérdéses visszatérésének időpontja. Továbbá keddtől a running back Thomas Jones, Jackie Battle és a fullback Le'Ron McClain is szabadügynökké vált.

Hillis 2010-ben kerül a csapathoz a Denver Broncostól. A Brady Quinn trade részét képezte. A Broncos megszerezte a Browns irányítóját és cserébe Hillist, egy 2011-es hatodik körös és egy 2012-es opciónális draft választást adott. Elsőre úgy tünt, hogy az akkor még Josh McDaniels által irányított Denver Broncos járt jobban, hiszen egy egykori elsőkörös irányítót szerzett egy tartalékfutóért és késői draft választásért cserébe. Azonban Quinn nem lett kezdő Denverben, viszont Hillisnek nagyon jót tett az átigazolás.

Első Clevelandi évében 1177 futott yardot, 11 futott touchdownt továbbá 477 elkapott yardot és 2 elkapott TD-t szerzett. A szezon végeztével, jó játékának hála Hillis szerepelt a "Madden 12"-es játék borítóján. Az idei évében azonban következett a visszaesés. Az idei alapszakaszban már csak 587 futott yardot, 3 futott touchdownt és 130 elkapott yardot szerzet.

(nfl.com)