A Chiefs szerződtette a korábban nemi erőszakkal vádolt puntert

A Kansas City Chiefs tegnap szerződtette Matt Araiza szabadügynök puntert. Araizát eredetileg a Buffalo Bills draftolta a 2022-es Draft hatodik körében, de az alapszakasz kezdete előtt elküldték, miután egy polgári perben azzal vádolták, hogy 2021-ben a San Diego State University-n egy egyetemen kívüli buliban részt vett egy kiskorú elleni csoportos nemi erőszakban.

Az ügyészek 2022 decemberében bejelentették, hogy sem Araiza, sem korábbi csapattársai közül, akiket szintén megvádoltak a bejelentett támadásban, nem emelnek vádat. Tavaly Araizát ejtették az állítólagos áldozat által benyújtott perből. Araiza beleegyezett abba is, hogy elutasítja az ellene indított rágalmazási ellenkeresetet.

"Büszke vagyok és megtiszteltetés számomra, hogy aláírhattam a szerződést a Chiefsszel" - mondta Araiza egy tegnapi nyilatkozatában. "Nagyon örülök, hogy folytathatom NFL-karrieremet. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, akik a támaszom voltak, és a sok barátomnak, akik rendületlenül támogattak".

A zsinórban második Super Bowl győzelmét a hónap elején megszerző Chiefsnek valóban új punterre lesz szüksége. A jelenlegi hírek szerint Tommy Townsend szabadügynökként elhagyja a csapatot márciusban.

Fotó: twitter.com