Payton, Loomis, Williams felfüggesztve

A mai napon megszületett a döntés a New Orleans-i Bounty programmal kapcsolatban. A döntés értelmében a Saints vezetőedzőjét, Sean Paytont egy évre fizetés nélkül felfüggesztették. A general manager Mickey Loomist nyolc mérkőzésre függesztették fel, plusz 800.000 dollár pénzbüntetést kapott. A csapat korábbi defensive koordinátora, Gregg Williams pedig határozatlan időre lett felfüggesztve. A csapatot 500.000 dollárra büntették és elvették az idei és a jövő évi Draft második körös pickjüket. A szabálytalanságokat elkövető játékosokat nem bünteti meg a liga

.Az NFL március 2.-án fejezte be Saintsnél alkalmazott jutalmazási rendszer hosszú ideig tartó vizsgálatát. Az NFL vizsgálata megállapította, hogy a rájátszás mérkőzéseken a New Orleans Saints csapatánál jutalmazták a sérülést okozó játékosokat. Erre egy külön illegális alapot tartott fent. A 2009 és 2011 közötti időszakot érintette a vizsgálat, így a Super Bowl győztes idény is górcső alá került. A csapat korábbi defensive koordinátora, Gregg Williams (azóta már a St. Louis Rams defensive koordinátora) látta el az adminisztrátori feladatokat. A történtekről Sean Payton vezetőedző is tudott.

22-27 játékos volt érintett az ügyben. 1.500 dollár járt a kiütésért és 1.000 dollár amennyiben az ellenfelet kocsival kellett levinni a pályáról. Továbbá pénz járt az interceptionért és a fumble-ért is, amit tilt a liga szabályzata. Nem csak az edzők, hanem egyes esetekben a játékosok is felajánlottak különböző jutalmakat. Állítólag a 2009-es NFC főcsoportdöntő előtt Jonathan Vilma 10.000 dollár jutalmat ajánlott fel annak a csapattársának aki kiüti Brett Favret, a Vikings irányítóját.

(nfl.com)