Az Oakland Raiders szerződtette Matt Leinart-ot

Az irányító Matt Leinart egyéves szerződést kötött az Oakland Raiders-el. A hírt a Raiders hivatalosan is megerősítette. Leinart Carson Palmer tartalékja lesz Oaklandben és újra együtt dolgozhat az offensive koordinátor Greg Knapp-el. Knapp és Leinart az utóbbi két évben a Houston Texans alkalmazásában álltak.

Leinart az egyetlen tartalékirányító a keretben akinek van passza az NFL-ben. Terrelle Pryor-t tavaly szerződtette a Raiders és egy mérkőzésen pályára is lépett, de azalatt az egy play alatt csak büntetésre futotta. A másik tartalék Rhett Bomar aki a tavalyi évet a New York Giants gyakorló csapatában töltötte.

A szerződés megkötése előtt Leinartnak bizonyítania kellet, hogy teljesen helyrejött a bal kulcscsontja ami a tavalyi szezonban tört el. Mellette még Jim Sorgi-val is tartottak egy megbeszélést, de végül Leinartot választották.

Leinartot a 2006-os Draft 10. helyén választotta ki az Arizona Cardinals. Az USC-re járt és 2004-ben Heisman Trophyt kapott. Így bíztatóan indult a pályafutása. Az esélyt megkapta de nem tudott kezdő maradni Arizonában. Kurt Warnert csak azért igazolta a Cardinals, hogy segítse Leinartot az NFL-be való beilleszkedésbe, de hamar kiszorította a fiatal irányítót.

2010-ben igazolta le a Houston Texans (de már csak cserének). Első évében egyszer sem lépett pályára. Idén kétszer, de első kedző mérkőzésén megsérült. A fizetési sapka megszorítások miatt márciusban elküldték a Texanstól.

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com)