Jones-Drew és Scobee is kihagyja a csapatprogramot

A Jacksonville Jaguars Pro Bowl-er running backje Maurice Jones-Drew és a kicker Josh Scobee kihagyja a csapat mai programját. Ezeket hivatalosan OTA-nak, azaz Organized Team Activities-nek. Ez tulajdonképpen egy a csapat által szervezett program ami igen sokfajta lehet. Amikor egy-egy játékos távolmarad a hasonló eseményekről azzal mindig jelez valamit.

Mindkét játékos részt vett az önkéntes felkészülési edzésen, így távolmaradásuk nem is olyan meglepő. Jones-Drew mindig is az egyéni felkészülést favorizálta és erőnlétével még sohasem volt probléma. A tavalyi lockout-ot követő visszatéréskor az egyik legjobb állapotban levő futballista volt.

Jones-Drew a tavalyi szezon legeredményesebb futója volt. A nevéhez fűződött a legtöbb futókísérlet és legtöbb szerzett yard. Szerződéséből még két év és 9.5 millió dollár van hátra. Az utóbbi évben új szerződést kapott a Adrian Peterson (Vikings), Chris Johnson (Titans), DeAngelo Williams (Panthers) és Arian Foster (Texans) is és mindegyikük jobban jövedelmező kontraktust kapott. Valószínűleg hasonlóval kiegyezne Jones-Drew is.

A 29 éves rúgó Josh Scobee nemrég franchise taget kapott a csapatától. A tag értelmében 2.88 millió dollárt keresne a következő szezonban. Sok társához hasonlóan a mai napig ezt még nem írta alá, hiszen mindenképpen egy hosszútávú szerződést szeretne. Közölte, hogy semmilyen edzésen, rendezvényem nem fog megjelenni amíg meg nem kapja új szerződését. A felek már tárgyalnak egymással és valószínűleg nemsokára megszületik a hosszútávú megállapodás.

(nfl.com)