Thomas továbbra is kezdő akar lenni

Terrell Thomas ugyan ACL szakadás miatt kihagyta a tavalyi szezont, önbizalma azonban még mindig a régi, így továbbra is a kezdők között látja magát.

Ugyan tavaly Prince Amukamara érkezett a draft első körében és Corey Webster élete egyik legjobb szezonját futotta, Thomas ennek ellenére ott szeretné folytatni, ahol 2010-ben abbahagyta. Erről kérdezték, hogy valóban kezdő játékosnak tartja-e magát.

"Igen. Nem érdekel ki mit mond. Nem a többieket nézem le, egyszerűen ilyen a mentalitásom. Rookie játékosként azt mondtam, hogy kezdő akarok lenni. A belemet kihajtottam, hogy így legyen és végül sikerült is. A cornerback pozícióban egyébként is nagy önbizalommal kell pályára lépni. Nem várhatsz és mondhatod azt, hogy oké majd meglátjuk."

Cornerback poszton igen jól állunk, a teljes secondary-ről elmondható, hogy tele vagyunk korábbi első és második körös pickekkel. A nickel formációt számos alkalommal alkalmaztuk tavaly, ez vélhetően így lesz idén is. Akkor Phillips és Grant állt fel a safety-k helyére, utóbbi távozásával Rolle térhet vissza korábbi pozíciójába. Egy remek alternatíva lehetne Thomas számára a nickelback pozíció. Cornerback-hez képest fizikális játékos, a tackle-t is meg tudja csinálni ha kell, így a futások ellen is hatékony lehet a linebackerek mellé felállva. A két szélenWebster és Amukamara védekezhet a szélső elkapók ellen. Jayron Hosley szintén a nickelback pozícióra pályázhat, ő azonban újoncként egyelőre a backupok között fog szerepelni (kivéve, ha nem lesz a tavalyihoz hasonló sérüléshullám).

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu