Irsay szerint hamarosan aláírnak Luck-al

Az Indianapolis Colts tulajdonosa Jim Irsay a Twitteren hozta nyilvánosságra, hogy hamarosan aláírnak Andrew Luck-al. A bejegyzésben annyit közölt, hogy a Will Wilson-al (Luck ügynöke és édesanyja testvére) folytatott tárgyalások sikeresek voltak és közeledtek az álláspontok.

Az új kollektív szerződés megkönnyíti az újoncok szerződtetését. Az új CBA 24 millió dollárban (négy év alatt) maximalizálja az újoncoknak adható garantált fizetést. Cam Newton a Carolina Panthers irányítója és a tavalyi Draft 1/1-es választottja ennek megfelelően garantált 22 millió dolláros szerződést kapott, ami tartalmazott egy 14.5 milliós aláírási bónuszt.

Egy évvel korábban viszont teljesen más volt a helyzet. A St. Louis Rams irányítója Sam Bradford 2010-ben írt alá újonc szerződését és ez volt azaz év amikor nem volt fizetési sapka. Bradford hatéves 78 millió dolláros szerződést kapott, amiből 50 millió a garantált összeg. Ezt akkor megtehették, hiszen a szabályok nem korlátozták Őket.

Luck jelenleg nem foglalkozik a pénzel, hiszen még hátra vannak az utolsó vizsgái a Stanfordon. Június 7.-én leteszi az utolsó vizsgáját és ezt követően csatlakozik majd a csapathoz. Nem is kell nagyon aggódni a pénz miatt, mert valószínűleg az egyik olyan fiatal lesz aki megkapja a maximális összeget. Erre a másik esélyes Robert Griffin III a Washington Redskins választottja, de RG3 esetében a csapatot korlátozza a fizetési sapka büntetése.

(nfl.com)