Ninkovich örül Jones és Hightower érkezésének

Miután karrierjének első három évében New Orleans és Miami között ingázott 2009-ben a New England Patriots csapatánál megtalálta igazi otthonát a defensive end/linebacker Rob Ninkovich. Ninkovich-ot a 2006-os Draft ötödik körében választotta ki a New Orleans Saints. Egy évvel később a Miami Dolphins csapatához távozott ahol másfél évig játszott majd visszatért a Saintshez. Három év alatt mindössze nyolc mérkőzésen lépett csak pályára.

2009-ben Bostonban is csak a speciális egységben kapott szerepet de az utóbbi két évben a védelem kihagyhatatlan játékosa lett. Két év alatt 32 alapszakasz mérkőzésen lépett pályára és 26 alkalommal tagja volt a kezdőcsapatnak és 136 tacklet, 10.5 sacket és 4 interceptiont szerzett. Most viszont a Draft első körében kiválasztották a defensive end Chandler Jones-t és a linebacker Dont'a Hightower-t, ezzel is segítve a pass-rush-t. Ninkovich elégedett az új játékosok érkezésével és segíteni fog nekik beilleszkedni a profi ligába.

"Egyáltalán nem okoz nem problémát. Már nagyon sok mindent átéltem a pályafutásom során és aggódok az új játékosok érkezése miatt. Szerintem ez csak jó ami a csapat javára fog válni. Ha megsérülsz, vagy bármi történik veled akkor jönnek mások akiknek jónak kell lenniük. Az első év nagyon hosszú és nehéz egy újonc számára és ezért segíteni fogok nekik amiben csak tudok." - nyilatkozta Ninkovich.

(nfl.com)