A Young-Thigpen páros egyike maradhat csak a Bills-nél

A Buffalo Bills irányító helyzete leegyszerűsítve a következőképpen fest. Ryan Fitzpatrick a kezdő és ez megkérdőjelezhetetlen. A tavalyi szezonban megkötött szerződése szerint annyit keres mint egy franchise quaterback. Szerencséje volt, hogy még az év folyamán elfogadta a felkínált szerződést, hiszen teljesítménye az év végére visszaesett. De mindenképpen vele kezdik el a következő szezont.

A csapat harmadik irányítójának Brad Smith számít. Smith az eddigi edzések során nem csak irányító szerepkörben dolgozott, hanem több alkalommal elkapó poszton is szerepelt. Chan Gailey tegnapi nyilatkozata szerint Ő lesz a harmadik számú elkapó. A kérdés az, hogy Vince Young vagy Tyler Thigpen lesz a tartalék QB. Gailey továbbá elárulta, hogy a Miami Dolphinsnál megismert (főként a főiskolai bajnokságban használt) Wildcat támadásokat is alkalmazni fogják.

A Young-Thigpen versenyfutás sorsdöntő lesz, hiszen a vesztes irányítótól megválik a Bills. A csak szebb napokat látott Vince Young utolsó esélyt kapott, hogy az NFL maradhasson. Tyler Thigpen eddigi pályafutáson során szerepelt már a Minnesota Vikings, Kansas City Chiefs, és a Miami Dolphins csapatánál is. Csak a Chiefsnél, a 2008-as szezonban számítottak rá kezdőként. Abban az évben 2.608 passzolt yardot, 18 TD-t és 12-IT szerzett. A tavalyi szezonban három mérkőzésen is pályára lépett a Bills csapatában, de csak 25 passzolt yardot és 1 interceptiont szerzett. Viszont már egy éve gyakorol együtt a csapattal ami előnyt jelent a mostani versenyben.

(nfl.com)