Fewell a Giants védelméről

A csapat defensive coordinátora, Perry Fewell beszélt az érdeklődőknek a védelemről. Ugyan a hosszú interjú nem kerül egy az egyben lefordításra, de a lényeget elolvashatjátok itt is.

Elsőként Terrell Thomas-ról esett szó, aki mindenképp szerepel Fewell terveiben. Egyelőre nem edzett, csak kocogott az orvosok felügyeletében. Ő az "A" terv, de újabb kiesése esetén van egy "B" terv is. Mentálisan teljesen rendben van.

Az újonnan érkező Keith Rivers-ben szintén nagyon bízik a DC, elmondása szerint könnyedén mozog ebben a rendszerben a sérülékeny játékos. Az LB sor összességében is fejlődött, látszik a nagyobb tapasztalat a fiatal játékosokon. Chase Blackburn pedig továbbra is marad a kezdő MLB.

Áttérve a defensive line-ra, Kiwanuka itt is szerepet kaphat a rotációban. Dave Tollefson elvesztésével ugyan némileg gyengült a sor, azonban nem biztos hogy Kiwi emiatt több szerepet kap defensive endként. Áttérve a defensive tackle pozícióra, Rocky Bernard visszatérése nagy előnyt jelenthet. Rajta kívül Marvin Austin vihet új színt a játékba, ő kicsit más stílusú játékos mint a többiek. Néhány kilót mintha magára szedett volna, vetélytársainál azonban nem tűnik nagyobbnak. Sőt, mint kiderült Shaun Rogers-nél senki nem nagyobb...:)

A nickel felállás helyett a hagyományos három linebackeres formációt láthatjuk valószínűleg többet, ez jobban fekszik már a csapatnak. Az UDFA Jake Muasau ugyan kissé visszaesett, de így is ígéretes. Egy jó training camp és preseason meccsek után könnyen rosteren találhatja magát.

Terrell Thomas mellett Prince Amukamara sem mutatott eddig magából sokat sérülése miatt. Egyelőre nem kapkodnak vele kapcsolatban, megvárják míg teljesen felépül, aztán bizonyíthat. Fontos preseason áll előtte.

A safety-k közül Steve Brown teljesítményét emelte ki Fewell, a játékost blitzeknél is kiválóan lehet alkalmazni. Mostanra kiderült, hogy többdimenziós játékos, sokat javult az előző hetekhez képest. Will Hill szintén komoly dicséretet kapott.

A hetedik körös választott Markus Kuhn egyelőre nem tudott még bekapcsolódni a munkába. Mentálisan rendben van, fizikailag azonban hátrányban lehet a többiekhez képest. A konkurencia a pozícióban igen nagy, véleményem szerint nem sok jóra számíthat a német származású játékos...

Összességében a védelem jobb lett a tavalyi évhez képest. Egy évvel ezelőtt számos rookie játékos szerepelt, elsősorban a linebacker sorban, ők idén még jobbak lehetnek, a többi poszton pedig nem történt nagyobb változás. Ha a sérülések elkerülik a csapatot, kiváló alakulat lehet a védelmi egység.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Címkék: newyorkgiants