Mike Brown-t már most Wes Welker-hez hasonlítják

A Jacksonville Jaguars az idei offseasonben több lépést is tett, hogy megerősítse a passzjátékát. Szerződtették a szabadügynök wide receiver Laurent Robinson-t akivel ötéves 32.5 millió dolláros szerződést kötöttek. Feltradelték magukat, hogy a Draft ötödik helyén kiválaszthassák az Oklahoma State elkapóját Justin Blackmon-t. Ezt követően még draftolatlan szabadügynököket is szerződtettek, hogy javítsanak a passzjátékukon. A passzolt yardok tekintetében a tavalyi évben ligautolsók voltak és innen csak felfelé vezethet út.

Az egyik ilyen fiatal játékos a receiver Mike Brown, aki az utolsó két évben irányítóként szerepelt. Browns a Liberty Egyetemre járt ahol együtt dolgozott a Jaguars idén kinevezett vezetőedző asszisztensével Charlie Skalaski-val. A fiatal elkapó olyan teljesítményt nyújtott az eddigi edzéseken, hogy máris hároméves szerződést kapott a Jaguarstól. A 178 cm magas, 93 kilós elkapót a csapat OTA programjait követően Wes Welkerhez hasonlította a receiverek edzője Jerry Sullivan.

"Az edzői megbeszéléseken folyamatosan szóba kerül a játékoskeret. Mike rendkívül kedvező benyomást tett az egész edző stábra. Az offensive koordinátorra, a vezetőedzőre és a speciális egység koordinátorára egyaránt. Tudom, hogy Jerry Sullivan egyenesen Wes Welker-hez hasonlította Mike adottságait." - nyilatkozta Skalaski a The Daily Progress-nek.

Érdekessé teszi Brown helyzetét, hogy az utolsó két évében mindössze 25 elkapott yardot szerzett csak. 2010-től irányítóként szerepelt az egyetemi bajnokságban. De ennek ellenére minden esélye megvan, hogy a keretszűkítést követően bennmaradjon a Jaguars 53 fős keretében.

(nfl.com)