Létrejöhet a Los Angeles Chargers?

A Los Angelesbe való visszatérés már régóta téma az NFL-ben és most egy újabb alternatíva látott napvilágot. Eddig az Oakland Raidersről és a St. Louis Ramsről lehetett hallani, hogy visszatérhet egykori városába, viszont most a Chargersnek van esélye, hogy elköltözzön az Angyalok városába. A költözés akár már a 2013 szezonra megtörténhet.

A Chargersnek minden évben február 1. és április 30. között lehetősége van felmondani a Qualcomm Stadium bérlését. Ez az időszak 15 nappal egybeesik az NFL relokációs szabályával, mivel a ligának január 1. és február 15. között kell döntést hoznia, hogy lesz-e költözés bármely csapat esetében.

A többi esélyes csapat mindegyikénél van valamilyen tényező ami kizárja a közeljövőbeli költözést. A Raiders csak akkor költözhet ha Mark Davis eladná a többségi részvénycsomagját. A St. Louis Rams stadionkérdésére megoldás született az elmúlt hetekben és a csapat legkorábban 2014-ben költözhetne. A Jacksonville Jaguars-nak pedig három negatív szezon kellene produkálnia a költözéshez.

Egy franchise csak akkor költözhet, hogyha bizonyította mindent megtett a maradás érdekében. A Chargers új stadionjának ügye már 2004 óta húzódik. Idén polgármester választást tartanak San Diegoban és mindkét jelölt ellenzi az új stadion ötletét. Így minden a Chargers költözése mellett szól és a franchise visszatérhet első városába ahol 1960-ban és 1961-ben szerepelt.

(profootballtalk.nbcsports.com)